Klaipėdiečių „Eglė žalčių karalienė“ pasipuošė dviem Auksiniais scenos kryžiais

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Eglė žalčių karalienė“ pelnė net du Lietuvos Auksinių scenos kryžių apdovanojimus: 2019-ųjų geriausiu choreografu tapo Martynas Rimeikis, o pagrindinio vaidmens atlikėja Julija Stankevičiūtė apdovanota kaip geriausia praėjusių metų šokėja.

Šokio spektaklio „Eglė žalčių karalienė“ choreografas M. Rimeikis, kaip geriausias 2019-ųjų choreografas, už baletus „Eglė žalčių karalienė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir „Dienos, minutės“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras) pelnė jau trečią savo karjeroje Auksinį scenos kryžių. 

„Esu dėkingas teatrams, kad leidžia daryti tai, ką noriu. Noriu padėkoti žmonėms, su kuriais dirbu: scenografui Marijui Jacovskiui, šviesų dailininkui Levui Kleinui, kostiumų dailininkei Elvitai Brazdylytei, o labiausiai noriu padėkoti šokėjams. Atsiprašau, kad retai dėkoju ir retai sakau, kokie jūs man svarbūs“, – sakė M. Rimeikis.

Vilnietė balerina J. Stankevičiūtė, kaip geriausia 2019-ųjų šokėja, apdovanota už du sukurtus vaidmenis – Eglę Eduardo Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir Moterį Marijos Paškevičiūtės balete „Dienos, minutės“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

J. Stankevičiūtė – Eglė šokio spektaklyje "Eglė žalčių karalienė". / M. Aleksos nuotr.

„Esu labai laiminga, kad galiu šokti. Dėkinga visiems, kurie įkvepia ir padeda man augti: šeimai, kuri visada mane palaiko, išmintingiems pedagogams, kūrėjams, menui, gamtai ir pasauliui. Gražiausia dovana, kurią man suteikė likimas – galimybė sukurti Eglę, kurią pamilau visa širdimi ir labai branginu. Dėkoju M. Rimeikiui už galimybę ir pasitikėjimą“,- sakė J. Stankevičiūtė. 

M. Rimeikis šiuo metu laikomas perspektyviausiu šokio kūrėju Lietuvoje, turinčiu išskirtinį talentą bei gilų, savitą braižą. Visame pasaulyje stebimas TV kanalas „Mezzo“ neseniai pirmą kartą rodė Lietuvoje darytą spektaklio įrašą ir šiuo istoriniu spektakliu tapo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre M.Rimeikio sukurtas baletas „Procesas“.

M. Rimeikis. / M. Aleksos nuotr.

J. Stankevičiūtė pastaraisiais metais šoka pagrindinius vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose „Spragtukas“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Čipolinas“ ir kt.  Šiemet šokėja buvo pripažinta LNOBT Metų soliste.

Beje, „Eglė žalčių karalienė“, kaip geriausias 2019 metų spektaklis, apdovanota ir Klaipėdos miesto „Padėkos kauke“. 

Auksiniam scenos kryžiui už Frau Droselmajer vaidmenį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre pastatytame Piotro Čaikovskio šokio spektaklyje „Spragtukas“ buvo nominuota ir balerina Olga Konošenko.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
deja klaipėdiečių tarp apdovanotųjų nėra - valio Valstybiniam Klaipėdos ukrainiečių baleto teatrui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių