Klaipėdoje E. Maciaus darbų paroda: gyvenime svarbiausia – žmogus

Daugiau nei 60 metų kino operatorius ir dokumentinių filmų kūrėjas Eugenijus Macius ne tik kino kamera, bet ir fotoaparatu fiksuoja Lietuvos ir Klaipėdos krašto istoriją, įvykius bei žmones. I. Simonaitytės bibliotekoje atidaryta įstabių šio dokumentikos meistro sukurtų portretų paroda.

Šiemet legendiniam operatoriui E. Maciui sukako 80 metų. Filmavimo kameros, taip pat ir fotoaparato jis iš rankų nepaleidžia nuo ankstyvos jaunystės.

Tad nenuostabu, kad per savo ilgą kūrybinės veiklos laikotarpį E. Macius sutiko daugybę garsių ir žinomų, taip pat paprastų ir kuklių žmonių bei sukaupė įspūdingą archyvą, kuris asmeninio jubiliejaus proga virto puikia portretų paroda.

Kokios parodos toliau laukti? Toli nevaikščiosiu, tęsiu portretų seriją.

"Medžiagos turiu ne vienai, o gal kokiai dešimčiai parodų. Šioje ekspozicijoje daugiausia – portretai. O kas svarbiausia gyvenime? Žmogus. Beje, man niekas niekada nepozavo. Labai nemėgstu, kai pozuoja. Tada jau išeina ne portretas – nepagausi nei žmogaus jausmo, nei judesio, nei emocijos. Nė vienas iš mano herojų nematė, kad yra fotografuojamas. Nė vienas paskui klausė, kur aš juos prigavau", – pasakojo E. Macius.

Anot parodos autoriaus, didelio skirtumo esą nėra, ar dirbti su filmavimo kamera, ar fotoaparatu, nes kino pagrindas yra fotografija.

Ne veltui Kinematografijos institute, kurį ir baigė E. Macius, fotografijos buvo mokoma net tris kursus.

"Kokios parodos toliau laukti? Toli nevaikščiosiu, tęsiu portretų seriją. Turiu minčių visa tai suguldyti į knygą, bet viską lemia lėšos. Net neabejoju, kad būtų labai įdomus leidinys", – mintimis po parodos pasidalijo žinomas klaipėdietis, ilgametis "Panoramos" operatorius E. Macius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
Megsutu fotografija, kaskiek pazystu Eugeniju, aplanysiu butinai.

Rasa

Rasa portretas
Per atidarymą negalėjome būti, bet būtinai aplankysime,. Tikro Meistro darbai

Anonimas

Anonimas portretas
Puiki paroda!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių