Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – nauji muzikiniai vėjai

2015-11-26 11:48

Uostamiesčio abituriento Dominyko Puzino daug visur. O dažniausiai jis ten, kur netyla muzika, – savo tėčio studijoje. Mat jaunuolis ne tik lanko mokyklos chorą ir ansamblį, bet po pamokų skuba į grupės "Sirupas", kurią prieš metus įkūrė kartu su draugu Matu, repeticijas. Klaipėdietis joje groja būgnais ir jau pradeda įrašinėti pirmąsias dainas.

Energija trykštantis abiturientas D.Puzinas plačiai šypsosi kalbėdamas apie muziką. Energija trykštantis abiturientas D.Puzinas plačiai šypsosi kalbėdamas apie muziką. Energija trykštantis abiturientas D.Puzinas plačiai šypsosi kalbėdamas apie muziką.

Uostamiesčio abituriento Dominyko Puzino daug visur. O dažniausiai jis ten, kur netyla muzika, – savo tėčio studijoje. Mat jaunuolis ne tik lanko mokyklos chorą ir ansamblį, bet po pamokų skuba į grupės "Sirupas", kurią prieš metus įkūrė kartu su draugu Matu, repeticijas. Klaipėdietis joje groja būgnais ir jau pradeda įrašinėti pirmąsias dainas.

Repavo pas Prezidentę

Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientas Dominykas šią vasarą namuose buvo retas svečias. Vaikinas pasakojo daug laiko praleidęs su grupe – važinėjo po festivalius ir koncertavo.

Lygiai prieš metus jo ir Mato Stonkaus iniciatyva įkurtas "Sirupas" šiandien gerai žinomas Klaipėdos jaunimui.

"Tai buvo kelių žmonių idėja. Su Matu susitikome pernai Vilkaviškyje vykusioje muzikinėje stovykloje AGATA. Ši asociacija padeda atsiskleisti atlikėjų meistriškumui, o mes atstovavome Klaipėdos miestui ir turėjome pristatyti savo unikalų pasirodymą. Tąkart pagrojome Mato autorinę dainą", – prisiminė pašnekovas.

Stovykloje dalyviai susibičiuliavo – tapo ne tik gerais draugais, bet ir pasuko bendru muzikiniu keliu.

Kaip minėto projekto tęsinys praėjusių metų rudenį vyko antrasis "AGATA Langai" renginys prezidentūroje. Muzikantai Prezidentės Dalios Grybauskaitės kiemelyje turėjo atlikti žinomų Lietuvos atlikėjų dainas.

Klaipėdietis Dominykas buvo pakviestas padainuoti grupės "G&G Sindikatas" kūrinį, kuriam akompanavo Vilniaus džiazo orkestras. Abiturientas neslepia, kad tai buvo vienas įsimintiniausių jo pasirodymų.

"Tai buvo išties šauni patirtis, o įspūdžiai nepakartojami – užlipti ant scenos ir Prezidentės kieme dėti repo su orkestru... Tokiais momentais tiesiog supranti, kokia galia yra muzika. Jaučiau tokį didelį adrenaliną, kad nė neturėjau kada jaudintis", – entuziastingai pasakojo abiturientas.

Pirmi koncertai – su baime

Tąkart sostinėje Dominykas su draugu pradėjo regzti bendrus muzikinius planus ir vieningai sutarė – reikia kurti grupę. Rietave gyvenantis Matas net pasiryžo dėl repeticijų važinėti į Klaipėdą. Šiuo metu jis rašo dainas ir yra pagrindinis grupės vokalistas. Taip pat jaunuoliai į savo veiklą įtraukė dar vieną narį – bosine gitara grojantį Evaldą Mockų.

Iš pradžių vaikinai repetavo Klaipėdos universiteto Menų fakultete, vėliau persikėlė į Dominyko tėčio studiją Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje. Čia jie iki šiol ir renkasi.

Su pakilia nuotaika Dominykas pasakoja apie pirmąjį "Sirupo" pasirodymą, vykusį Telšiuose:

"Pamenu, koncertavome Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete. Prieš tai turėjome tik kelias repeticijas, todėl jaudinomės. Bet sekėsi neblogai, supratau, kad galima daug nuveikti su šia komanda", – aiškino Dominykas.

Nuo to laiko jaunuoliai skaičiuoja savo grupės gimimą. Visai neseniai, spalio 24-ąją, Klaipėdoje jie atšventė vienerių metų gimtadienį. Pašnekovo žodžiais, susirinko tiek žmonių, kad visi norintieji nė netilpo į sausakimšą vieno uostamiesčio baro salę.

Jaunuolių atliekama muzika labai įvairi – nors scenoje jie nevengia eksperimentuoti, tačiau didžiąją dalį jų kūrybos sudaro autorinės Mato dainos.

"Bandome atrasti kelią į visų klausytojų širdis. Nuo roko ir regio. Visai neseniai turėjome koncertą Vilniuje, prie mūsų prisijungė dar ir saksofonininkas, išėjo gražus derinys", – sakė Dominykas.

Muzikantai jau pradėjo įrašinėti savo naują dainą ir tikisi įnešti naujų vėjų jei ne į šalies, tai bent į uostamiesčio muzikinį gyvenimą.

Vietoje lopšinės – "AC/DC"

Muzikavimas Dominyko gyvenime nėra nauja veikla. Jis yra televizijos konkurso "Dainų dainelė" laureatas, aktyviai veikia mokyklos choruose, Juozo Karoso muzikos mokykloje baigė mušamųjų klasę.

Abiturientas atviravo, kad muzika yra gyvenimo būdas, kuris artimas visai jo šeimai. Dominyko tėtis daugiau kaip dešimtmetį yra lietuviško muzikinio projekto "AC/DC" būgnininkas.

Jaunuolis net šmaikštavo, kad vaikystėje jam ne lopšines dainuodavo, o iš grotuvo leisdavo gerai žinomą roko žvaigždžių kūrinį "Thunderstruck".

"Muzikinį skonį, matyt, išugdė tėtis, kuris yra didelis "AC/DC" gerbėjas ir savamokslis būgnininkas, grojantis nuo mokyklos laikų iki dabar. Mama baigusi smuiko specialybę, o šešeriais metais už mane vyresnis brolis mokėsi groti fortepijonu. Taip kad muzikuojame visa šeima. Mama, išgirdusi, kad dainuoju, kartais atskuba iš virtuvės man pritarti", – šypsojosi pašnekovas.

O savo studiją turintis Dominyko tėtis padeda jam ne tik muzikos, bet ir vadybos klausimais.

Dvyliktokas atviravo, kad buvimas scenoje ir gebėjimas improvizuoti jam labai praverčia mokykloje.

Įveikti scenos baimę abiturientui padėjo Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje aštuonerius metus lankyta teatro klasė. Tam, anot jo, būtina praktikuotis: "Reikia jausti žmones ir būti savimi. Pats pastebiu, kad ne tik scenoje, bet ir gyvenime geriausiai sekasi tuomet, kai neapsimetinėji ir elgiesi nuoširdžiai. Todėl noriu likti Lietuvoje ir parodyti pranašumą kažko siekdamas būtent savo aplinkoje".

Hobis – protmūšiai

Šiuo metu didžiąją dalį savo laiko jaunuolis skiria mokslams. Mat netrukus teks palikti gimnaziją ir apsispręsti, ką veikti toliau. Jis ketina studijuoti Vilniaus Gedimino technikos universitete dar visai naują specialybę – renginių inžineriją ir išmokti garsinimo bei apšvietimo subtilybių.

Laisvu nuo pamokų metu jis kuria muziką ir neatmeta galimybės ateityje tapti prodiuseriu arba renginių organizatoriumi.

Nors yra paniręs į mokslus bei muziką, vaikinas atranda laiko ir kitoms veikloms. Kelerius metus iš eilės kiekvieną pirmadienį jis skuba į protų kovas, kurios, anot jo, padeda lavėti.

Taip pat klaipėdietis yra krepšinio gerbėjas – kurį laiką pats jį žaidė, o dabar tiesiog patriotiškai palaiko savo miesto komandą "Neptūną".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų