Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje pristatys knygą apie Lietuvos valdovus

2014-09-05 08:55
DMN inf.
Knygos viršelio fragmentas.
Knygos viršelio fragmentas. / Organizatorių nuotr.

Penktadienį 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks knygos „Viduramžių Lietuvos viešpačiai“ pristatymas.

Jo metu bus eksponuojami dailininko Artūro Slapšio tapyti valdovų portretai, susiję su Žemaitija, pristatomas Karšuvos tvirtovės XIII a. rekonstrukcijos planas. Veikiausiai iš ten 1252 m. Alminas su žemaičiais ir sembais atvyko ir tris kartus organizavo Klaipėdos pilies apgultį.

Renginyje dalyvaus knygos „Viduramžių Lietuvos viešpačiai“ autoriai – tapytojas A.Slapšys, istorikai Inga ir Tomas Baranauskai, leidyklos atstovai, taip pat paveikslų kolekcijos iniciatorius ir mecenatas Antanas Gedvilas. Jis papasakos apie savito rinkinio atsiradimo aplinkybes, o dailininkas A.Slapšys pristatys savo kūrinius. Istorikas T.Baranauskas apžvelgs kolekcijoje pristatytų valdovų svarbą ir atrankos kriterijus, istorikė I.Baranauskienė pasisakys aktualia tema pagal istorinę monografiją „Durbės mūšis – istorija, priežastys, pasekmės“. Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro mokslinių leidinių redakcijos vedėja Irena Stankevičienė pristatys išleistą knygą  „Viduramžių Lietuvos viešpačiai“.

Renginį organizuoja A.Gedvilas, kolekcijos iniciatorius ir mecenatas, bei Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų