Klaipėdos džiazo festivalyje – Sakartvelo vokalo deimantas N. Katamadze

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 5-7 dienomis Kuršių marių bangomis vėl nuvilnys ir klausytojų širdis suvirpins užburiantys improvizacinės muzikos garsai.

XVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis žada nepakartojamą šventę muzikos gurmanams. Kasmet uostamiestyje vykstančio festivalio devizas: „Gera muzika geriems žmonėms“ ir jis puikiai atspindi organizatorių gebėjimą klausytojus stebinti ryškiausių džiazo žvaigždžių pasirodymais. Nors XVII festivalio programa dar nėra paviešinta, festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė prasitarė, jog scenoje, šiemet vėl galėsite išvysti ir išgirsti užburiančio balso atlikėja iš Sakartvelo, Nino Katamadze su grupe „Insight“.

Neabejotinai šios atlikėjos pasirodymas bus vienas įsimintiniausių siautulingos džiazo fiestos momentų. N. Katamadze atliekami kūriniai yra unikalūs ir saviti. Juose, virpančiomis garsų gijomis, persipina džiazo, roko, lounge ir etnografinės muzikos stiliai. Naujam gyvenimui prikelti Sakartvelo folkloro motyvai primena apie atlikėjos kilmę ir jos neišmatuojamą meilę gimtąjam kraštui.

N. Katamadze yra viso Sakartvelo balsas: beprotiškos meilės ir neišmatuojamos laimės balsas, nerūpestingos vaikystės ir laimingos senatvės balsas, laisvės, tikėjimo ir vilties balsas... Magiškas skambesys, tikras apreiškimas, džiazo simfonija – tokiais epitetais N. Katamadzę apdovanoja muzikos kritikai ir žiūrovai. Net ištikimiausi talento gerbėjai negali tiksliai įvardinti jos atliekamų dainų žanro. Nino kūryba – tai ištisa filosofinė dėlionė. Grupės dainos priverčia susimąstyti apie žmogaus gyvenimo prasmę, amžinybę, įsijausti, užjausti, tikėti ir tikėtis.

N. Katamadze gimė 1972 m. rugpjūčio 21 d. gražiausiame Sakartvelo krašte, Adžarijoje (Kobuleti). Mergaitė pradėjo dainuoti nuo ketverių metų. Jau tada niekam nekilo abejonių dėl jos prigimtinio talento. Solinė Nino karjera prasidėjo 1990 m., kuomet ji įstojo į Batumio muzikos instituto vokalo fakultetą ir netrukus žengė į sceną. Jaunoji vokalistė akimirksniu užkariavo klausytojų širdis. Tačiau būsimosios džiazo žvaigždės interesų ratas neapsiribojo muzika. Jai visada rūpėjo labdaringa veikla. 1994 m. Nino įkūrė labdaros fondą, skirtą padėti neįgaliems ir socialiai remtiniems menininkams. Profesionali Nino muzikinė karjera prasidėjo 1999 m., kuomet ji tapo „Insight“ grupės nare. Grupės įkūrėjas, gitaristas Goga Kacheshvili, tapo geriausiu Nino draugu ir kūrybiniu bendražygiu. Jų tandemas atnešė didelę sėkmę. Šiandien garsiausių festivalių organizatoriai jiems plačiai atveria duris į didžiausias Europos scenas: Londonas, Viena, Bristolis, Edinburgas, didžiuojasi galėdami N. Katamadze ir grupę „Insight“ pristatyti džiazo muzikos gerbėjams.

Netrukus su džiaugsmu galėsime pasveikinti šią atlikėją ir Klaipėdoje. Rugpjūčio 7 d., šeštadienį, Kurizinių laivų terminale turėsite išskirtinę galimybę gyvai išvysti specialiai Klaipėdos pilies džiazo festivaliui parengtą N. Katamadze ir grupės „Insight“, koncertinę programa, išgirsti jos stulbinamą vokalą ir magiškas improvizacijas, mėgautis jausmingomis dainomis, nepakartojama džiazo ir folkloro motyvų sinteze bei neprilygstama atlikimo technika. Pasak Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės, N. Katamadze pavergia ištisas gerbėjų minias ir panardina juos į dar nepatirtus išgyvenimus.

Nepraleiskite progos įsitikinti tuo patys. XVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks rugpjūčio 5 – 7 d., Kurizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cchirtladzė

Cchirtladzė portretas
Mėgstu džiazą, žinau, kur yra Gruzija, ir anot Jūsų, esu vatnikas. Ar ne per daug sau leidi, brangusis Bidžo? Jūs patys pasižiūrėkit į veidrodį, į save, kitas net rašyt nemoka lietuviškai. Tai kas gi esat? Stebiuosi, kad dar džiazas patinka… Klausykitės bumčiko su tokia gramatika….

buduliams

buduliams portretas
tikrai,ar gali vatiniai suprasti dziazą ir žinoti kur yra Sakartvelas

gandragalviams

gandragalviams portretas
nepatinka vata,būkit runkeliai,buduliai ir patvoriniai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių