Klaipėdos etnokultūros centras buria į giedojimų vakarą ir pynimo mokymus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos etnokultūros centras buria į tradicinių giedojimų vakarą „Adventas. Tradicijos ir prasmė“ ir į renginį „Šiaudinės puošmenos. Nuotoliniai meistriškumo mokymai pynėjams“.

Advento laikas trunka keturias savaites iki Kalėdų. Tai santūrus laukimo, rimties, dvasinio apsivalymo, susikaupimo ir apmąstymų metas, laukiant Kristaus atėjimo. Tos keturios savaitės lietuvių liaudies tradicijoje pažymėtos turiningu laukimu, viltimi ir prasmingais papročiais. Turtinga ir liaudiškojo pamaldumo skrynia. Tad, pravėrę tą lobių skrynią, renginio dalyviai bandys priminti, atrasti advento prasmę ir tradicijas. Giesmėmis džiugins Klaipėdos Marijos Taikos karalienės parapijos liaudiškojo giedojimo kolektyvo atstovai, vadovaujami V.Budreckio, vakarą ves ir apie adventą pasakos kun. doc. dr. Saulius Stumbra. Renginys vyks nuotoliniu būdu. Tiesioginę renginio transliaciją bus galima stebėti per Etnokultūros centro „Facebook” paskyrą @etnocentras.lt gruodžio 8 d. 18 val.

Šiaudinės puošmenos / EKC archyvo nuotr.

Gruodžio 9 d. 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centras kviečia į renginį „Šiaudinės puošmenos. Nuotoliniai meistriškumo mokymai pynėjams“. Renginys skirtas jau pramokusiems pinti, norintiems patobulėti, pasimokyti rečiau pinamų tradicinių šiaudinių rankdarbių. Tradicinių amatų meistrė, sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinė amatininkė, tautodailininkė Jurgita Kaščiukaitė-Kutkienė pamokys, kaip pasigaminti du šiaudinius dirbinius – pintą meduolį ir saulę.

Šiaudinės puošmenos. / EKC archyvo nuotr.

Šie rankdarbiai gali tapti unikaliomis puošmenomis, padabinsiančiomis kalėdinę eglutę namuose ar biure. Bus pinama iš tikrų šiaudų, visomis priemonėmis turi pasirūpinti patys dalyviai (priemonių sąrašas bus išsiųstas užsiregistravusiems). Renginys – mokamas (5,80 Eur) ir vyks nuotoliniu būdu per „Zoom“ platformą. Registracija vyksta iki gruodžio 6 d. Registracijos nuoroda: https://cutt.ly/Shab4oS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėkui

Dėkui portretas
Prasminga veikla, nuostabūs renginiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių