Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į parodą: lietuviškas sodas pasitinka ir palydi

  • Teksto dydis:

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia aplankyti Klaipėdos autobusų stotyje (Butkų Juzės g. 9) eksponuojamą tradicinių amatų meistrės Margaritos Macijauskienės parodą – "Lietuviškas sodas pasitinka ir palydi". Šis sumanymas yra Klaipėdos 770 metų gimtadienio programos dalis.

Tradicinių amatų meistrės, meno kūrėjos M.Macijauskienės paroda kviečia į susitikimą su nepaprasta Lietuvos tradicinės tautodailės sritimi – šiaudiniais sodais.

Tai senųjų tradicijų ir naujų formų paieškų rezultatas.

Parodos autorė siekia populiarinti sodų pynimą, kaip vieną iš tradicinių dekoratyvinės dailės rūšių, gyvybingą ir šiomis dienomis, tačiau jai nesvetimos ir naujos formos, netikėti sodų puošybos sprendimai.

M.Macijauskienė yra surengusi jau kelias dešimtis šiaudinių sodų parodų Lietuvoje bei užsienyje, aktyviai populiarina senąjį pynimo amatą vesdama edukacijas įvairaus amžiaus auditorijoms, tiek lietuviams, tiek svečiams iš užsienio šalių.

Parodos lankytojai šiaudiniuose soduose išvys marių bangavimą, žuvų pilnus žvejo tinklus, aguonų laukus, bažnyčių bokštus, meiliai burkuojančius ar namus laiminančius paukščius, pastebės savitą puošybą.

Parodoje eksponuojami geriausi asmeninės kolekcijos darbai bei nauji kūriniai, sukurti 2022 m.

M.Macijauskienė tikisi, kad parodos lankytojai, nors ir netradicinėje erdvėje, pajaus sodo sakralumą, susipažins su jo sudėtinga architektonika, pasaulio medžio grindžiamu tobulu pasaulio modeliu.

Parodos autorė viliasi, jog jos kūriniai keliaujantiems žmonėms suteiks naujų inspiracijų susidomėti šiuo nuostabiu senuoju pynimo amatu.

Na o šiaudinis sodas vis dažniau sugrįš į namus ar ras savo vietą moderniuose biuruose ar viešosiose erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių