Klaipėdos etnokultūros centre koncertuos folkloristų šeima iš Aukštaitijos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį 18 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į malonų ir jaukų susitikimą su ypatingai muzikalia šeima – Lina, Rūta ir Albertu Bartašiais.

Folkloristų šeimyna, atvyksianti iš Migonių kaimo Pasvalio rajone, klaipėdiečiams padovanos aukštaitiškumo prisodrintą vakarą. Šią šeimą jungia atsidavimas folklorui ir noras išsaugoti etninę kultūrą. Lina ir Albertas yra Panevėžio šeimų folkloro ansamblio „Pulkelis“ vadovai. Taip pat abu aktyviai prisideda prie įvairių etnokultūrinių renginių organizavimo Pasvalio rajono Valakėlių kultūros namuose. Vienas iš tokių – šventė „Pyraginės“, sujungianti tradicinį folklorą ir kulinarinį paveldą.

A.Bartašius taip pat yra vienas iš talentingiausių Lietuvos tradicinių muzikos instrumentų meistrų. Jo padarytais instrumentais groja ne tik jis pats, ansamblio nariai, bet ir daugelis kitų muzikantų visoje Lietuvoje. Anot meistro, kiekvienas gali  pasidirbinti norimą instrumentą, tereikia noro ir šiek tiek darbo. Albertas daro ir dambrelius, dažnai muzikuoja su Egidijumi Daruliu, abu populiarina šį instrumentą bei rengia dambrelių muzikos festivalį „Bandūrėlis“.

Linos ir Alberto dukra Rūta, išvykusi studijuoti į Vilnių, tęsė šeimos tradiciją ir subūrė jaunimo grupę „Mindrė“, kuri yra sukaupusi turtingą repertuarą ir su savo vadove priešakyje dainuoja įvairių Lietuvos regionų dainas, šoka  šokius, groja tradiciniais instrumentais.

Klaipėdiečiai kviečiami ateiti į susitikimą su Bartašiais iš Aukštaitijos ne tik kartu pašokti ir padainuoti, bet ir pabendrauti su aistringais tradicinės kultūros puoselėtojais.

Tai dar vienas projekto „Etnoreidas“, iš dalies finansuojamo Kultūros ministerijos, renginys.

Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių