Klaipėdos kamerinio orkestro šeštoji dėlionė: muzikos išprovokuoti ir nublokšti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kamerinis orkestras, vedamas violončelininko Mindaugo Bačkaus, vasario 18 d., 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje kviečia pakeliauti netradiciniu muzikos maršrutu smalsiesiems.

Koncerto „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ metu klaipėdiečiai „iškonstruos“ ir atgal „sukonstruos“ orkestrą, orkestro muzikantai, „nublokšti“ į nemuzikines erdves, gros solo ar, susibūrę į ansamblius, kurs netikėtus įvairių muzikos stilių instaliacinius performansus.

„Kai kurios Klaipėdos koncertų salės erdvės nėra koncertinės ir jose niekada nevyksta koncertai. Klausytojai ten taip pat nėra buvę. O juk visada įdomiausia patirti tai, ko nesitiki...“ – intrigavo M. Bačkus.

Dėlionės žavesys, pasak meno vadovo, yra tai, kad iš mažų, labai skirtingų dalių susideda orkestras. Jame tos dalelės yra kiekvienas atlikėjas. Joms bendraujant ir kuriant kartu, gimsta muzika. Iš šių mažų dalių bus surinkta orkestro dėlionė, kurioje vyraus skirtingi muzikos stiliai, bus daug spalvų ir siurprizų. Kiekvienas orkestro narys turės savo erdvę ir laiką atsiskleisti, o klausytojai – galimybę atsidurti vos už kelių žingsnių nuo kiekvieno atlikėjo ir iš arti pajusti muzikos galią.

2019 m. rudenį sukurtoje, didelio susidomėjimo sulaukusioje ir publikos pageidavimu vėl kartojamoje programoje Klaipėdos kamerinis orkestras stebins meistriškumu, energija, polėkiu ir netikėtais eksperimentais. Programoje – orkestrantų kamerinių ansamblių atliekama muzika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių