Klaipėdos koncertų salėje – skambantys „Medžio atspindžiai“

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė suskambės fleitininkės Faustos Drūlytės, arfininkės Viktorijos Smailytės ir violončelininko Vytenio Pociaus kuriami „Medžio atspindžiai“.

Visi šie trys atlikėjai studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo magistro laipsnius. F.Drūlytė yra Lietuvos fleitų kvarteto narė, Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestro artistė, groja ir kituose orkestruose bei kameriniuose ansambliuose.

Arfininkė V.Smailytė pagal mainų programas dar studijavo Italijoje ir Norvegijoje, dabar muzikuoja įvairios sudėties ansambliuose, pavyzdžiui, bendradarbiavo su dainininke Jurga Šeduikyte jos albumo „+37“ pristatyme. Ji dirba Kauno valstybiniame muzikiniame teatre ir Kauno miesto simfoniniame orkestre.

Violončelininkas V.Pocius tobulinosi pas Švedijos ir Italijos profesorius. Jis groja fortepijoniniame trio „Ad libitum“ bei kituose kameriniuose ansambliuose. Šiuo metu yra Kauno miesto simfoninio ir Kauno muzikinio teatro orkestrų atlikėjas, taip pat griežia Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos kameriniame orkestre.

Trio atlikėjai savo koncertinę programą pavadino „Medžio atspindžiais“. Pasak jų, pirmasis žodis gimė iš minties apie ansamblio instrumentų kilmę. Antrasis atskleidžia arfos skambesį. Jos grojimo technika, gausūs pasažai dažnai primena vandenį, atspindžius jo paviršiuje. Trio programoje yra kūrinys „Scilė ir Charibdė“ (jo autorius Davidas Goughas), tiesiogiai susijęs su vandeniu, o ir kituose atspindžių mirgėjimą jame taip pat galima išgirsti. „Mūsų koncerto tikslas yra atskleisti klausytojams fleitos, arfos ir violončelės ansamblio skambesį, vedant juos nuo baroko per šiuolaikinę muziką į romantiką“, – sakė atlikėjai.

Koncerte, kuris vyks lapkričio 28 d. 18 val., taip pat skambės kompozitorių Jeano Philippe’o Rameau, Maurice’o Ravelio, Josepho Jongeno, Howardo Blake’o ir Alfredo Oelschlegelio kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ach

Ach portretas
Negaliu nepapildyti,kad fausta drulyte yra negarbigas zmogus,del trūkumo ar nesusisekusio savo gyvenimo , ar kitokiu priezasciu, ardantis seimas.darbdaviai ir bendradarbiai turetu zinoti,su kuo turi reikalą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių