Klaipėdos koncertų salėje – V. Kernagio dainų vakaras

  • Teksto dydis:

Norėdami įprasminti Vytauto Kernagio (1951–2008) kūrybą bei papildyti ją naujomis spalvomis, tarptautinių konkursų laureatas, aksominio balso savininkas Liudas Mikalauskas (bosas) ir violončelių bei kontraboso kvartetas „Bass Arco“ – Tomas Šatas, Domas Jakštas, Giedrius Daunoravičius (violončelės), Dainius Rudvalis (kontrabosas) – rengia koncertą ir kviečia į jį publiką prisiminti šią iškilią asmenybę.

Koncerte „Baltas paukštis. Vytautą Kernagį prisimenant...“ bus pristatyta nepaprastai miela Maestro dainų programa. „Norėjome parengti ką nors išskirtinio, skatinančio išgirsti muziką savyje ir dalytis ja su kitais. Violončelė nuo seno siejama su žmogaus balsu. Tad nėra įtaigesnių instrumentų, derančių su vokalu bei gebančių taip virpinti sielos stygas, kaip mūsų pasirinktieji“, – teigė operos solistas L.Mikalauskas.

Ši programa, anot jo, yra ypatinga, praturtinanti ne tik klausytojus, bet ir atlikėjus. Tarp muzikos kūrinių, skaitant Rūtos Oginskaitės knygos „Nes nežinojau, kad tu nežinai“ ištraukas, pasakojant apie linksmus nutikimus bei intriguojančius sutapimus, publika galės bent trumpam pasinerti į įvairiapusės V.Kernagio asmenybės gyvenimo patirtį ir dar kartą prisiminimuose pabūti kartu su juo.

„Baltas paukštis“, „Mūsų dienos kaip šventė“, „Giedu giesmelę“, „Vasara“, „Išeinu“ – tai tik kelios V.Kernagio repertuaro dainos, kurios tikrai nepaliks abejingų.

Koncertas „Baltas paukštis. Vytautą Kernagį prisimenant...“ vyks gruodžio 16 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietus platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

janina

 janina portretas
pagaliau galėsiu sugržti ir klausytis mėgiamų V. Kernagio melodijų . Prieš keletą metų šis koncertas buvo pilnas žiūrovų ir net ąšaras daug kam išspaudė. Ateisiu vėl .Ir jūs ateikite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių