Kultūriniai peizažai: V. Paukštelio tapybos vernisažas Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) bus atidaryta pianisto ir tapytojo Viktoro Paukštelio (Vilnius) tapybos darbų paroda „Kultūriniai peizažai“. Vernisažo svečiai bus pamaloninti autoriaus koncertu. Paroda veiks iki balandžio 30 d.

„Spalva V.Paukštelio tapyboje yra esminis dalykas. Spalvinga ją galime pavadinti ne tik todėl, kad tam tikrais periodais ji išties yra be galo spalvinga, ryški ir kontrastinga, bet pirmiausia dėl to, jog autorius atskiroms spalvoms suteikia savarankiškų, tiesiog magiškų ir net hipnotizuojančių galių. Piešinys V.Paukštelio tapyboje atlieka dvejopą funkciją: veikia kaip tam tikras plastinis karkasas, piešiniu pasakojamos verbalinės istorijos. Menininko dėmesio smaigalyje – vaikystė ir paauglystė. V.Paukštelio tapyboje dominuoja žaismė ir linksmybės, baimė ir ironija, o viską valdo paslaptis“, – taip apie parodos autoriaus paveikslus atsiliepė menotyrininkas Vidas Poškus.

Jaunosios kartos lietuvių tapytojas V.Paukštelis gimė 1983 m. Vilniuje, kur šiuo metu gyvena ir kuria. 2009–2012 m. rezidavo menininkų rezidencijoje Paryžiuje. 2018 m. įgijo tapybos bakalauro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje (VDA) ir ten pat pradėjo studijuoti tapybos magistrantūroje. 2016 m. gavo VDA Justino Vienožinskio premiją, 2017 m. – Vilniaus „Rotary“ klubo premiją. Parodose aktyviai dalyvauja nuo 2011 m., surengė aštuonias asmenines parodas, savo paveikslus eksponavo jungtinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. Jo kūrinių yra įsigiję MO muziejus Vilniuje bei privatūs Lietuvos ir užsienio kolekcininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių