Kviečia pažinti tautinį kostiumą

  • Teksto dydis:

Norintys išsamiau susipažinti su tautinio kostiumo mada ir išskirtiniais Mažosios Lietuvos aprangos bruožais kviečiami į parodos pristatymo ekskursijas. Renginys nemokamas, būtina registracija. Planuojamos grupės gegužės 17, 18, 24, 25 d.

Klaipėdos etnokultūros centro salėje eksponuojamos Lietuvos nacionalinio muziejaus tekstilės dirbtuvėse atkurtos moteriškos aprangos rekonstrukcijos.

Ekspozicijoje „Mažosios Lietuvos tautinis kostiumas – graži ir nesenstanti mada“ pristatomi lietuvininkių šventiniai kostiumai ir atskiros jų dalys – juostos, drobulės, galvos danga.

Norintys išsamiau susipažinti su tautinio kostiumo mada ir išskirtiniais Mažosios Lietuvos aprangos bruožais, kviečiami į parodos pristatymo ekskursiją.

Grožintis eksponatais, bus aptartos tradicinės aprangos komplektavimo ir dėvėjimo subtilybės, gaminimo technologijos, ornamentikos ir spalvinių derinių simbolika.

Ši paroda dedikuota Klaipėdos krašto metams, o klaipėdiečiai pirmieji turi galimybę susipažinti su profesionalių meistrų per penkerius metus sukurtomis tekstilės vertybėmis.

Ekskursiją po parodą ves tautinio kostiumo ekspertė Elena Matulionienė.

Renginys nemokamas, būtina registracija.

Planuojamos grupės gegužės 17, 18, 24, 25 d. Susitikimų laikas derinamas tel. +370 608 28 792 arba e. paštu registracija.etnocentras@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Lietuviu rastuose nebuvo geltonos ir melynos spalvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių