Ledinę uostamiesčio Teatro aikštę žadins jaunieji teatralai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Teatro aikštėje prasidėjusios kūrybinės ledo dirbtuvės žadina klaipėdiečių smalsumą ir iniciatyvas gaivinti apsnūdusią miesto širdį. Gimstančias ledo skulptūras jaunatviška energija ir improvizacijomis žada papuošti jaunieji uostamiesčio teatralai.

Šalia augančios rekordinės vėtrungės ir kitų ledo projektų, jau šį vakarą šokiais, dainomis ir skambančiomis gitaromis kvies Klaipėdos jaunimo teatro kolektyvas. Pasitinkant pavasarį ir palydint žiemą, pirmadienį ir ketvirtadienį nuo 20 val., Teatro aikštėje skambės dainos, kūrybingos improvizacijos. Pasirodymų trukmė – 1 val. 30 min.

Anot Klaipėdos jaunimo teatro režisieriaus Valentino Masalskio, iš žiemos miego bundančiai Klaipėdai reikia jaunatviško šurmulio ir energijos, nes jauni žmonės yra tikroji miesto dvasia.

„Ne tik šias kelias dienas, bet ir ateityje, kartu su Klaipėdos meno mokyklomis bandysime kurti aktyvų ir žvalų senamiestį, kuriame nuolat vyktų veiksmas, būtų gyvybė ir judėjimas.

Nepakanka miestą žadinti kartą metuose – Klaipėdai reikia nuolatinių veiksmo injekcijų. Vaikai turi pamilti savo miestą, jį kurti ir mylėti“, - sako V. Masalskis.

Be jokio atlygio į gražias idėjas įsijungęs režisierius teigia tikįs, jog geriems darbams nereikia nei didelių piniginių investicijų, nei grandiozinių planų. „Reikia tiesiog imti, nuoširdžiai daryti, belstis vienam į kitą ir tikėti“, - sako V. Masalskis.

Nuo penktadienio Teatro aikštėje dirbantys keturi menininkai klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia pasidžiaugti išskubančios žiemos teikiamais malonumais. Skulptoriams „talkina“ ir teigiama temperatūra, kuri mažina ledo luitų apimtį, tačiau nepataisomos žalos nedaro. Rekordinė vėtrungė ir kitos skulptorių improvizacijos turėtų būti baigtos antradienį (vasario 25 d.).

Tuomet oficialiai bus fiksuoti ir sukurtos vėtrungės matmenys, kurie bus pateikti didžiausios ledo skulptūros rekordui registruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Be jokio atlygio?Jaunimo teatras?Tai čia tas kuris neoficialiai yra išlaikomas iš miesto biudžeto, t.y iš mūsų visų pinigų...Masalskis tikrai žino kur reikia pabelsti, kad ,,vyktų judėjimas" ir nuoširdumas čia tikrai nė prie ko...!

Režisieriui

Režisieriui portretas
pagarba bet noretusi žinoti kiek yra meno mokyklų kur nereikėtų mokėti?Ir dar.Kodėl ledo skulptūra nedarė sausio mėnesį o laukė šiltų orų?Gal reikiejo nukelti i liepos menesi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių