Lietuvos dailės muziejaus padaliniai pajūryje plačiai atvers duris

Minint Tarptautinę muziejų dieną, pajūryje šį savaitgalį į daugumą muziejų įėjimas bus laisvas ne tik dieną, bet ir vakare, juose vyks daugybė nemokamų „Europos muziejų nakties“ renginių. Visuose Lietuvos dailės muziejaus (LDM) pajūrio padaliniuose įėjimas bus nemokamas ir šeštadienį, ir sekmadienį.

P.Domšaičio galerijoje

LDM Prano Domšaičio galerija Klaipėdoje (Liepų g. 33) kviečia nemokamai apžiūrėti savo ekspozicijas ir parodas: šeštadienį nuo 12 iki 17 val. pasigrožėti Prano Domšaičio tapyba, Česlovo Janušo (1907–1993, JAV) ir Vytauto Kašubos kūrybos ekspozicijomis; iki 20 val. įvertinti klaipėdiečio Dionyzo Varkalio kolekciją iš Lietuvos dailės muziejaus Klaipėdos krašto XIX–XX a. pr. taikomosios dailės rinkinio, aplankyti parodas „Nuostabioji žemė.
Dailininkai Rytų Prūsijoje“ (XIX a.–XX a. I pusės tapyba ir grafika iš Aleksandro Popovo rinkinio) ir „Taikomoji dekoratyvinė dailė – mūsų namams. Iš Lietuvos dailės muziejaus rinkinių“.

Taip pat P.Domšaičio galerijoje vyks renginys „Muziejų naktis – dideliems ir mažiems“: 17–20 val. bus balsuojama renkant gražiausią parodos „Nuostabioji žemė“ kūrinį, vyks kūrybinės dirbtuvėlės „Popierinis laivelis“ ir žaidimas visai šeimai „Kur nuplauks laivelis?“

Ten pat veiks Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos moksleivio Evaldo Tamošausko kūrybos paroda „Ant vaizduotės sparnų“. Darželinukams, pradinių klasių moksleiviams 17, 18 ir 19 val. galerijoje bus rodoma pusvalandžio pasaka „Kartą senojoje Klaipėdoje“, įkvėpta parodos „Dionyzo Varkalio kolekcija“ eksponatų.

Sekmadienį 15 val. P.Domšaičio galerijoje vyks nemokamas koncertas, skirtas Tarptautinei muziejų dienai. Vokalinio projekto „RedVita“ atlikėjai Aurelija Kržanavičienė, Vitalijus Muravjovas, Vytautas Bytautas ir Tomas Vilaniškis paruošė programą, kurioje atsispindi muzikos žanrų, kūrėjų įvairovė. Skambės W.A.Mozarto, A.Bellini, G.Verdi arijos, F.Shuberto, S.Rachmaninovo, A.Dargomyžskio, S.Šimkaus, A.Raudonikio dainos ir romansai.

Kur tiksi laikrodžiai

Šeštadienį 12–21 val. nemokamai bus galima pasižvalgyti ir po vienintelį Lietuvoje Laikrodžių muziejų Klaipėdoje (Liepų g. 12), šiemet minintį savo 30-metį.

Viena didžiausių Europoje laikrodžių ekspozicijų šio LDM padalinio lankytojus supažindina su laikrodžių konstrukcijų istorija nuo seniausių laikų iki nūdienos ir laikrodžių formų raida nuo renesanso iki moderno. Čia per kalendorius, saulės, vandens, ugnies, smėlio, mechaninius laikrodžius atsiskleidžia laiko matavimo prietaisų istorinė raida, baldai, paveikslai ir graviūros atkuria istorinį foną.

Lankytojams bus atviras ir saulės laikrodžių parkas Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

O 18–19 val. Laikrodžių muziejuje vyks edukacinės-kūrybinės laikrodžių dirbtuvės „Pasigamink savo laikrodį“ –  jų dalyviai taps dizaineriais ir susikurs sau po originalų veikiantį laikroduką.

„Laikas šokiams po atviru dangumi“ – 19 val. „Tirpdysim laiką šokių aikštelėje su DJ JD ir karščiausia šokių studija „Fuego“ bei įsibrovėliais į šokių pasaulį „Intrus“, – pasakojo muziejininkai. –  Mokysimės šokti salsą, pramoksime Kuboje klestinčios ir labai smagios rueda de casino bei Dominikoje puoselėtos ir aistringos bachata, žavėsimės jaunųjų Klaipėdos talentų pasirodymais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių