„Lino lėlės“ vaikams rodys spektaklį „Alesiutė“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 12 val. Klaipėdos dramos teatro kamerinėje salėje (įėjimas iš Danės upės pusės) klaipėdiečių šeimos teatras „Lino lėlės“ rodys lėlių spektaklį vaikams ir visai šeimai „Alesiutė“.

Tai jautri lietuvių liaudies pasaka apie mergaitę, kuri neturi jėgos atsispirti pagundoms ir atiduoda Vilkui jai patikėtas Aveles. Atidavusi aveles, Alesiutė kasdien vis labiau grimzta į melą ir išsisukinėjimus – ji meluoja dangiškiesiems Tėvams, bando įtikinti save, kad viskas liko kaip buvę, nors akmuo, slegiantis sąžinę, su kiekviena diena tampa vis sunkesnis.

Iš pirmo žvilgsnio paprasta, negausi įvykiais pasaka, palytėta lėlininko Lino Zubės, dailininkės Renatos Valčik ir kompozitorės Laimos Jadenkutės, virsta metaforiška filosofine scenos novele, kviečiančia patyrinėti giliuosius žmogaus prigimties klodus, įsižiūrėti į destruktyvų žmogaus santykį su paviršutinišku, meluojančiu, rėksmingu pasauliu, įsiklausyti į tylų sąžinės balsą ir patirti, kad atgaila ir susitaikinimas – tai žingsnis į išsigelbėjimą.

Lėlininkas L.Zubė nenukrypsta į smulkmenas, koncetruojasi į esmę – žmogus yra nuolat gundomas, kiekvieną minutę jo širdyje vyksta gėrio ir blogio kova. Kaukes keičiantis Blogis, rafinuotai glostydamas savimeilę, žadėdamas naujų potyrių ir atradimų, ne vieną įvilioja į spąstus, gal todėl „neideali“, žygdarbių neatliekanti, antgamtinių galių neturinti, širdies gerumo pilna, bet kaskart klystanti Alesiutė taps nekritikuojančiu, viltį teikiančiu mūsų pačių veidrodžiu, o spektaklio finalas paakins neskubėti smerkti ir teisti, nes atlaidumas, gailestingumas ir meilė yra tie tobuli įrankiai, kurie padeda suklupusiajam pakilti ir eiti toliau.

Bilietai į spektaklį – po 5 eurus. Bilietai bus platinami renginio dieną prieš spektaklį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių