„Mados savaitė Klaipėdoje“: pasisėmė ir energijos, ir įkvėpimo

  • Teksto dydis:

„Mados savaitė Klaipėdoje / Fashion Week Klaipėda“ jau tapo neatsiejama miesto dalimi, mados renginių tradicija, kurios kartą metuose laukia visi. Dėl mados savaitės klaipėdiečiai sugrįžta namo iš skirtingų kraštų tam, kad pasisemtų energijos, įkvėpimo, susitiktų ir gerai praleistų laiką.

Ketvirtadienį festivalio atidarymo renginys vyko „AJE+ Skatepark“ – jo metu atidaryta Skaistės Semenikės paroda „I Can Fly“, Stefanija Nosovaitė atliko performansą „Būti“.

Penktadienį edukacinėje festivalio programoje patirtimi dalijosi bei kūrybines ir praktines dirbtuves vedė „Mados iškrypėliai“ Karina Panina, Raimedas Latvys, Lukas Svirplys ir VDA dėstytojas, dizaineris Dainius Bendikas. Neformalioje dalyje performansą „Separate the Art from the Artist“ atliko jaunoji menininkė Barbora Tallat-Kelpšaitė, muzikinę programą atliko Valentinas Charitonovas.

Šeštadienį „Mados forume“ Odeta Jacė apžvelgė šiuolaikinių technologijų ir inovacijų naudojimą mados industrijoje, Egidijus Učkuronis dalijosi praktine patirtimi, kuriant papildytos realybės aktyvacijas ir skaitmeninius drabužius. „Showroome“ (prekės ženklų parodoje-mugėje) prisistatė: Lina Andriukonė, „Mas Laus“, „Fivehorizons“, „Dreamers gonna dream“, „Kunas Mags&Books“, „Niam niam namai“, „Sacred rituals“ ir kūrėjai iš Ukrainos.

Drabužių kolekcijų pristatymų metu savo kolekcijas pristatė mados dizaineriai ir prekės ženklai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos: „Zefyras“, „Hempastic“, „Salanida“, Hannes Rüütel, „Volga Vintage“, Karina Panina, Valdemara Jasulaitytė ir Marija Petraitytė.

Projektas „Fashion Week Klaipėda“ yra vienas reikšmingiausių mados industrijos vystymosi veiksnių šalyje, kuris sudaro sąlygas kūrėjams pristatyti savo kūrybą, įgyti praktinės patirties, ugdyti kompetencijas, kurti reikšmingus bendradarbiavimo santykius tarp srities profesionalų.

Festivalio informacinis partneris – dienraštis „Klaipėda“. Festivalį iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Psichol

to Psichol portretas
niekas nieko nesakytų prieš keistas naujoves jeigu jose būtų bent kažkiek grožio ar charmonijos. Deja, pagrindinis bruožas ,,belekokia"šokiruojanti aplinkinius provokacija.. O tai kokie žmonės gali tuo užsiiminėti? Koks jų dvasinis veidas jeigu tik tokie dalykai tokiems patinka?

pilietis

pilietis portretas
psicholog...jums nesuprast siuolaikinio jaunimo...ir ju uzsifruotu zinuciu...

Psichol.

Psichol. portretas
Lietuva eina i zombių pasaulį.Baisu žiūrėti ,nematau jokio grožio ir elegancijos.Kokie batai dabar, padų vaizdas toks ,kaip mašinų padangų protektorius., tai gatvinė, gatvinių valkatų mada.Jaunimui Nenešiokite tokių batų ,nesirenkite kaip jums siūlo paleistuvių,iškrypėliu" mados " kūrėjai.Jaunimas mūsų gražus ir puikus ,tik neklausykite tokių ,kurie jums linki blogo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių