Meno milžinas atvėrė archyvus

Išskirtinis kūrėjas, Klaipėdos kultūros magistras Anatolijus Klemencovas dar rugpjūčio pradžioje atvėrė savo kūrinių archyvus, kurių tik dalis sutilpo Kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose. Tai vienas tų retų atvejų, kai vieno menininko darbai užpildė visas sales ir kiekvienoje jų yra kuo žavėtis.

Daugiau nei penki šimtai visiškai skirtingų kaukių sujungtos į vientisą folijos bloką, daugiau nei pusseptinto tūkstančio kregždžių spiečius, garsiakalbiai iš metalinių susuktų Biblijos, Korano ir Toros lapų bei improvizuota Raudų sieną, kurioje galima palikti savo slaptus troškimus – tai tik mažytė dalis kūrinių, kuriuos iš savo archyvų miestui, miestiečiams ir svečiams pateikė A. Klemencovas, pastarąjį kartą prieš dešimt metų savo paroda pamaloninęs meno gerbėjus.

Šįkart žymaus klaipėdiečio retrospektyvinė ekspozicija surengta jo asmeninio jubiliejaus proga.

Parodos menotyrininkės Danguolės Ruškienės teigimu, ta proga autorius norėjo pateikti miestui dovaną, nes jaučiasi šio miesto neatsiejama dalimi.

Pirmajame Parodų rūmų aukšte pristatomi Jūros švenčių plakatai, dekoracijos, visa tai, kas tiesiogiai susiję su Klaipėda.

Autorius norėjo pateikti miestui dovaną, nes jaučiasi šio miesto neatsiejama dalimi.

Antrajame Parodų rūmų aukšte eksponuojama asmeninė A. Klemencovo kūryba.

„Autorius savo kūrybinį kelia pradėjo labai anksti, jis buvo ir tebėra labai produktyvus, todėl natūralu, kad sukaupė didelį darbų archyvą. Parodoje pateikta tik labai nedidelė jo dalis, o kad jis užtvindė visus Parodų rūmus, tai visai natūralu. Jį galima laikyti Klaipėdos kultūros milžinu, nes tokių ryškių ir tokių drąsių menininkų mieste mes neturime labai daug, tų, kurie visą savo kūrybos laiką būtų tokie aktyvūs, dinamiški ir nuolat keistųsi“, – kalbėjo D. Ruškienė.

A. Klemencovo kūryba apima labai daug sričių – nuo kaligrafijos iki instaliacijų, tai, kaip teigiama, labai ekspresyvus, drąsiai eksperimentuojantis autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SI

SI portretas
O straipsnio autorė tikrai buvo parodoje? Gal geriau nerašykite apie tai, ko neišmanote...

AK

AK portretas
Būtų labai tikę Jūros šventei, kaip tik pasigedome būtent jo išskirtinių kompozicijų renginiui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių