Minės Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-ąsias metines

  • Teksto dydis:

Ekskursijos po Skulptūrų parką, renginys „1923 metai Klaipėdoje“ Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje – visa tai bus skirta Klaipėdos krašto dienai.

Minėdamas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-ąsias metines, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus surengs dvi ekskursijas po Klaipėdos skulptūrų parką.

Jame yra 116 modernios skulptūros, kurias kūrė 67 Lietuvos menininkai 1977–1991 m. Toje vietoje anksčiau buvos senosios miesto kapinės, kuriose palaidota apie 40 tūkst. žmonių, kūrusių Klaipėdos tapatybę.

Ekskursiją „Apnuoginta istorija“ sekmadienį 13 val. ves Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė, antradienį tuo pačiu laiku – Klaipėdos valstybinės kolegijos atstovės Daiva Statkuvienė ir Laurencija Budrytė-Ausiejienė.

Išankstinė registracija į nemokamas ekskursijas – e. p. skulpturu.parkas@mlimuziejus.lt.

O pirmadienį 16 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) bus minimos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-osios metinės.

Klaipėdos krašto dieną muziejus organizuoja renginį „1923 metai Klaipėdoje“. Jo metu bus dalijamasi Klaipėdos krašto sukilimo rengėjų bei dalyvių prisiminimais, vyks 1923 m. sukurto dokumentinio filmo „Klaipėdos atvadavimas“ peržiūra. Vakaro programoje dalyvaus Klaipėdos valstybinės kolegijos folkloro kolektyvo „Aitvaras“ nariai. Renginio dalyviai taip pat turės galimybę pirmieji apžiūrėti dokumentinę parodą „Kova dėl Klaipėdos – įvykiai ir žmonės“. Paroda veiks iki vasario 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis  portretas
Tai didieji patriotai-okupantai,atsakykit,kada ir kas atjungė Memel Gebiet nuo Lietuvos Respublikos ir Šniobelio premija bus garantuota,gaila Stalino premija neiteikiama-prigriebtumet už istorijos klastojimą.

Zemaitis

Zemaitis portretas
Klaipeda buvo, yra ir bus Lietuvos. O tariami "memelanderiai" neapsimeskite... Tikrieji sio krasto gyventojai raudonosios galvazudziu armijos buvo iszudyti besitraukiant nuo raudonojo maro ar istremti po karo, tarp ju ir tukstanciai vietiniu Mazosios Lietuvos lietuviu.

Anonimas

Anonimas portretas
Krymas pagal referenduma GRIZO i Rusijos sudeti. O koks referendumas buvo Memelio Kraste? Lietuvos NEMANDAGUS zali zmogeliukai ginklu atplese Prusijos zemes gabala ir MELUOJA pasauliui kad tai buvo ,,sukilimas,, Slykstynes OKUPANTAI nezdinkites is Memelio. Siena tarp Prusijos ir Lietuvos, nuo Nomirsetes iki Smallininken net 500 metu nebuvo pakeista NE VIENU METRU. Nuo kada sis Krastas PRIKLAUSO Lietuvai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių