Mokytojo ir mokinio „Pašnekesiai apie gamtą“

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) bus atidaryta latvių dailininko, Jūrmalos dailės mokyklos mokytojo Antonio Vaivodo ir tos pačios mokyklos dešimtmečio mokinio Jakovo Mitino akvarelės ir grafikos darbų paroda „Pašnekesiai apie gamtą“.

Latvių menininko ir pedagogo A.Vaivodo ir jo mokinio J.Mitino kūrybinio įkvėpimo šaltinis – gamta. Mokytojo ir mokinio darbuose skleidžiasi ne tik tobulas gamtos grožis, juose atsispindi kūrėjų santykis su gamta.

Įdėmus menininko žvilgsnis į pirmapradę Kemerovo pelkių gamtą nukelia į vandenų ir paukščių pasaulį, kur, regis, jauti meldų šnarėjimą, liaunų berželių ošimą ir pušų gausmą vėjyje. Metų laikų kaitą, šviesos ir šešėlių žaismą, oro skaidrumą, nendrių šnarėjimą ir tamsiųjų ežerų drėgną vėsą – visa tai galima pajausti ir pamatyti A.Vaivodo akvarelėse.

Jakovas – Jūrmalos dailės mokyklos ketvirtos klasės mokinys – jau yra lino raižinio sausa adata meistras. Jo grafikos lakštuose sutūpė kone visi Latvijos paukščiai: vieni jų gyvena mieste, visai šalia žmonių, kiti – miškuose ir giriose, pajūryje ir paupiuose. Kiekvienas – vis kitoks, savitas, charakteringas.

Tiek mokytojo, tiek mokinio darbuose veriasi neaprėpiamas, neįmenamas gamtos pasaulis ir juntamas pagarbus, kone sakralus santykis su juo.

Paroda veiks iki sausio 30 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių