Muziejų nakties renginiai išjudino miestą

Muziejų nakties renginiai Klaipėdoje tampa vis populiaresni. Kultūrinės įstaigos ir muziejai šeštadienį iki pat išnaktų buvo atviri lankytojams. Visame mieste vyko veiksmas, žmonės noriai rinkosi siūlomas nemokamas pramogas.

Vienas populiariausių objektų – buvęs minų medžiotojas, dabar, kaip juokauja patys muziejininkai, tapęs kultūros medžiotoju laivas „Sūduvis“.

Tarptautinę Europos muziejų naktį ant šio laivo denio vyko renginys „Kodas – muzika“. Gyvos melodijos pritraukė daugybę miesto centre vakarojančių žmonių.

Lankytojai apžiūrinėjo laivo vidų, lydimi garso instaliacijos šaukinių pagal M. K. Čiurlionio „Jūrą“, o lipdami deniu tiek vaikai, tiek suaugusieji galėjo pasijusti kapitonais.

Netoliese esantis Laikrodžių muziejus kvietė visus pasigrožėti pražydusiomis sakuromis. Prietemoje žmonės, pasišviesdami telefonų žibintuvėliais, muziejaus salėse apžiūrinėjo senovinius laikrodžius, o kieme vyko edukaciniai lauko žaidimai laiko tema.

Meno kieme esančiose dirbtuvėse lankytojai gavo progą pamatyti, kaip kuria menininkė Urtė Yasenko.

Lankytojai galėjo rinktis ir Žanetos Jasaitytės-Bessonovos monotipijos linoraižinių dirbtuves istorijos tema ar Edgaro Janušausko 3D spausdinimo dirbtuves.

Čia buvo galima sužinoti apie Louiso Braille’io sukurtą aklųjų bei silpnaregių skaitymo ir rašymo sistemą, kuria patys lankytojai galėjo parašyti žinutę neregiui ar silpnaregiui.

O Jaunimo bibliotekoje vykęs renginys „Kol nesutemo, susitik su I. Kantu“ kvietė žmones į nemokamą žaidimą, kur reikėjo rasti užuominas ir ištrūkti iš virtualios realybės pabėgimo kambario. Greičiausiai iš kambario ištrūkęs dalyvis gavo prizą.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejus taip pat buvo parengęs savo programą, skirtą Muziejų nakčiai.

Renginyje dalyviai, lankydamiesi ekspozicijose, galėjo susikurti įvairių užduočių knygelę, kurią patys susirišo ir papuošė grafikos staklėmis atspaustu specialiai Muziejų nakties proga sukurtu antspaudu.

Atsinešusieji savo puodelį galėjo pasivaišinti tradicine kafija. Taip vadinta kava, Mažosios Lietuvos krašte mėgstamas gėrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
laba diena .. šiandien trečiadienis... aprašoma tema ir praėjusio šeštadienio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių