Muzikinės Klaipėdos koncertų salės dovanos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos koncertų salė karantino metu muzikos gerbėjus buria į virtualius koncertus – juos filmuoja ir kviečia nemokamai stebėti internete – socialiniame tinkle „Facebook“ arba „YouTube“ platformoje.

Brass kvintetas + 2

Kovo 19 d. 18.30 val. nuotolinį koncertą surengs Klaipėdos brass kvintetas: Sigitas Petrulis (trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas), Vidmantas Liasis (tūba).

Tai bus antroji Klaipėdos brass kvinteto koncertų ciklo „Brass kvintetas +“ programa. Joje S.Petrulio vadovaujami klaipėdiečiai muzikuos kartu su vilniečiais kolegomis Valentinu ir Gediminu Gelgotais.

Fleitininkas V.Gelgotas yra ilgametis Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro fleitų grupės koncertmeisteris. Beje, šiame orkestre atlikėjas groja net 45 metus. Jis dar mėgsta groti solo ir kameriniuose ansambliuose. Sunku net įsivaizduoti, kiek kūrinių per šį laikotarpį muzikantui teko atlikti, kiek koncertinių salių ir užsienio šalių aplankyti. V.Gelgotas taip pat jau daug metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Valentino sūnų Gediminą jaunoji melomanų karta geriausiai pažįsta kaip Naujų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) įkūrėją, kompozitorių, dirigentą, kuris visada atviras drąsiems kūrybiniams eksperimentams. Jo kūriniai skamba pagrindinėse Europos koncertų salėse ir festivaliuose, juos atlieka pasaulyje pripažinti muzikai. Savo kūryba kompozitorius siekia žadinti klausančiųjų širdis, ji turi daug gerbėjų ir sėkmingai pritraukia jaunąją klausytojų auditoriją į klasikinės muzikos koncertus. Šiame koncerte irgi bus atliktas G.Gelgoto kūrinys, sukurtas minimalizmo stiliumi, o pats autorius skambins fortepijonu.

Programoje taip pat skambės Wolfgango Amadeus Mozarto, Arthuro Rolando Frackenpohlo, Claude’o Bollingo, Williamo Hayeso, Howardo Cable’o, Leslie’o Pearsono muzika.

Koncerte mušamaisiais gros klaipėdietis perkusininkas Edmundas Federavičius.

Koncertą „Brass kvintetas + 2“ bus galima nemokamai stebėti internete: socialiniame tinkle „Facebook“ – https://fb.me/e/3S8h3Ga63 arba „YouTube“ platformoje.

Apie genijaus paslaptį

Klaipėdos koncertų salė nepamiršo ir mažųjų muzikos mėgėjų bei jų tėvelių. Vaikams ir visai šeimai ji parengė 45 min. tinklalaidę „Bacho genijaus paslaptis“, kuri internetu bus transliuojama kovo 17 d. 18.30 val.

Ar daug žinote paslapčių? Ar jums patinka paslapčių apraizgyti dalykai? Daug jų saugo senos istorinių pastatų sienos, kaip ir storos muzikos istorijos knygos. Jose galime paskaityti apie baroko epochos genijumi vadinamą vokiečių kompozitorių Johanną Sebastianą Bachą. Kaip Bachas sugebėjo taip intensyviai dirbti ir sukurti daugiau nei 1 000 kūrinių? Kur slypi jo genijaus paslaptis? Kodėl šiais laikais jo muzika skamba beveik visur ir visada pasiekia klausytojus? Apie visa tai, praskleisdama Bacho genijaus paslapties skraistę, tinklalaidėje papasakos edukatorė Dovilė Kirdaitė. Intriguojantį pasakojimą apie J.S.Bachą papildys jo kūrinių fragmentai.

Tinklalaidę nemokamai bus galima pamatyti internete – „Facebook“ tinkle arba „YouTube“ platformoje.

Orkestras seks pasaką

Prie išmaniųjų ekranų kovo 25 d. 18.30 val. pakvies muzikinis spektaklis „Žaismingos muzikos orkestras seka pasaką“, skirtas 5–11 metų vaikams ir jų tėveliams.

Klaipėdietė lėlių teatro režisierė ir dailininkė Gintarė Radvilavičiūtė su Klaipėdos kamerinis orkestru, vadovaujamu Mindaugo Bačkaus, 2019 m. sukūrė muzikinį šešėlių teatro spektaklį pagal lietuvių liaudies pasaką „Katinėlis ir gaidelis“ ir Teisučio Makačino muziką.

Tai gražus ir prasmingas renginys visai šeimai. Visiems puikiai žinomos pasakos istorija skatina vertinti draugystę ir išradingumą, moko nebūti patikliems ir nepasiduoti įkalbinėjimams. Kaip katinėliui pavyksta iš lapės namų išvaduoti gaidelį? Jis groja smuiku ir taip išvilioja lapę. Muzika padeda išgelbėti gaidelį.

Smagų muzikinio šešėlių teatro spektaklį seka Klaipėdos kamerinio orkestro atlikėjai, ne tik grieždami savo instrumentais, bet ir persikūnydami į vaidmenis ir valdydami lėles. Jas sukūrė spektaklio režisierė ir dailininkė G.Radvilavičiūtė, o muziką šiai pasakai dar 2007-aisiais parašė kompozitorius T.Makačinas.

Muzikinį spektaklį bus galima nemokamai stebėti internetu – „Facebook“ tinkle arba „YouTube“ platformoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių