Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionalinę bibliotekų savaitę – konkursas ir ekskursijos

2014-04-04 12:52
DMN inf.
14-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė vyks balandžio 23–29 dienomis.
14-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė vyks balandžio 23–29 dienomis. / DMN nuotr.

Nacionalinę bibliotekų savaitę Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje vyks renginiai, glaudžiai susiję su asmenybės ugdymu, skaitymo įpročių šeimoje formavimu,  kūrybiškumo skatinimu.

Lietuvos bibliotekininkų draugija paskelbė 14-ąją Nacionalinę bibliotekų savaitę, kuri vyks balandžio 23–29 dienomis.

Jos devizas: „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų“, nes biblioteka – tai vieta, kur kiekvienas gali kurti savo istoriją, pilną naujų žinių, idėjų, kūrybos ir bendravimo.

Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidės balandžio 23-iąją, UNESCO minimą Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. Jos metu, balandžio 23–29 dienomis, Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje netrūks įvairiausių renginių.

Artėjant šiai savaitei, I.Simonaitytės biblioteka paskelbė konkursą „Kaip biblioteka pakeitė tavo gyvenimą“.

Gera proga pamąstyti, ar biblioteka gali pakeisti žmogaus gyvenimą. O gal kuris nors apsilankymas bibliotekoje tapo atradimu? Kokia patirtis apsvaigino ir nepaleidžia iki šiol?

Galbūt tai galėtų būti pasakojimas apie bibliotekoje atrastas kūrybines erdves, kurios įkvėpė naujoms idėjoms. Gal apie įgytas žinias, kurios suteikė laisvės naudotis šiuolaikinėmis technologijomis? O gal – apie perskaitytą knygą, kurios įspūdis nepaleidžia dar ir šiandien?..

Skaitytojų istorijų biblioteka lauks iki Nacionalinės bibliotekų savaitės pradžios – balandžio 23 d. Istorijas galima siųsti el. paštu [email protected].

Taisyklinga lietuvių kalba parašytos įdomiausios istorijos bus publikuojamos svetainėje  www.bibliotekusavaite.wordpress.com.

Konkurso pabaigoje komisija išrinks tris nugalėtojus, kuriems atiteks prizai.

Taip pat balandžio 24, 25, 28 ir 29 dienomis 10 ir 17 val. skelbiamos atvirų durų dienos: I.Simonaitytės biblioteka kviečia dalyvauti ekskursijose ir susipažinti su daugiau nei 60 metų gyvuojančia šia biblioteka, jos istorija, erdvėmis ir paslaugomis. Išankstinė registracija pasirinktu laiku: el. paštu [email protected]. Ekskursijos nemokamos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų