Naują albumą pristačiusi grupė „Royce“ padovanojo įspūdingą roko spektaklį

Naują albumą pristatanti grupė „Royce“ gerbėjams padovanojo įspūdingą roko spektaklį, kuris nepaliko abejingų. Klaipėdos dramos teatre liejosi sielą paliečiančios baladės, sienas drebino griausminga muzika, prikaustė originali video grafika ir šviesų žaismas,

Pauzes užpildė pamąstymais

Pirmasis grupės „Royce“ albumo „mano America“ pristatymo koncertas sulaukė didelio susidomėjimo. Klaipėdos dramos teatro salė, kurioje telpa iki 500 žiūrovų, buvo sausakimša.

Savo gerbėjams klaipėdiečiai rokeriai padovanojo neeilinį reginį – mini roko spektaklį.

Pauzėse tarp dainų skambėjo ne kalbos, padėkos už plojimus, o įrašyti filosofiniai pamąstymai apie gyvenimą, žmogaus kelionę kasdienybėje, meilę, savęs paieškas, kūrybą. Visi žodžiai buvo priderinti prie po jų sekančios dainos.

Rengiantis albumo pristatymo turui grupės „Royce“ lyderis Ilja Gun dienraščiui „Klaipėda“ tvirtino, kad tai nebus įprasti koncertai.

Siekta, kad pasirodymas būtų vientisas, dramaturgijos linija išlaikyta nuo pradžios iki pabaigos. Norėta, kad iš renginio išėję klausytojai turėtų, apie ką pamąstyti, iškeltų sau klausimus.

Prikaustė vizualiniai sprendimai

Koncerto metu prikaustė vizualiniai sprendimai. Kiekvienai dainai buvo sukurta video grafika. Reginį sustiprino apšvietimo sprendimai.

Uostamiestyje vykusio koncerto metu skambėjo ne tik naujos, bet ir gerai žinomos pirmojo grupės albumo „Black Lights“, be kurių neįsivaizduojami klaipėdiečių rokerių pasirodymai, dainos.

Ypač audringai sutiktas kūrinys „Coming Home“. Šią dainą kartu su grupe dainavo visa salė.

Koncerto pabaigoje Klaipėdos dramos teatro salėje susirinkę gerbėjai atsistoję audringais plojimais dėkojo grupei „Royce“ už įspūdingą reginį, kvietė sugrįžti į sceną dar vienai dainai.

Po koncerto gerbėjai neskubėjo skirstytis, laukė pasirodymą baigusios grupės „Royce“ narių, kad su jais pabendrautų.

Gimtojoje Klaipėdoje albumo pristatymo turą pradėję rokeriai toliau keliaus į kitus du didžiuosius miestus. Kaune grupė „Royce“ albumą „mano America“ pristatys jau šeštadienį, balandžio 21 d., „Sandėlyje“. Vilniuje, klube „Legendos“, visi laukiami balandžio 27 d.

Pirmoji lietuviška daina

„mano America“ – antrasis grupės „Royce“albumas. Jo pavadinimas turi ne vieną prasmę.

I.Gun pasakojo, kad pirmiausia Amerika suprantama ne kaip šalis, o atradimas, kurių kūryboje būna labai daug. Tad albumo pristatymo koncertų metu kiekvienas kviečiamas atrasti savąją Ameriką.

Grupės „Royce lyderis taip pat pažymėjo, kad visos šiuolaikinės muzikos – ar tai būtų populiarioji, ar rokas – šaknys yra bliuzas, o jis atkeliavo iš Amerikos. Tad egzistuoja ir kita albumo prasmė – Amerika kaip šalis.

Grupės „Royce“ albumą „mano America“ sudaro aštuonios įvairios, labai skirtingos dainos – nuo lėtų, melancholiškų iki griausmingų, trankių. Šis albumas visiškai skiriasi nuo pirmojo. Naudotas kitas įrašymo būdas – pradėta nuo gyvo muzikantų grojimo, o ne nuo elektronikos.

Albume „mano America“ gerbėjai ras ir lietuvišką dainą. Tokia grupės „Royce“ karjeroje – pirmoji. Dainai pasirinktos poeto Justino Marcinkevičiaus eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Siurpuliukai lakste nuo ju muzikos ir balsu, super...didziuokimes kad turim juos

Saulė ir spinduliai

Saulė ir spinduliai portretas
Pats geriausias muzikinis produktas visoje vakarų Lietuvoje! Grupė ROYCE pakėlė kartelę taip aukštai, jog gali lygiuotis ne tik į Lietuvos grandus, bet ir į europos garsius atlikėjus. Didžiuojuosi šia grupe, o ypač, jog jie yra iš Klaipėdos! Bravo, sėkmės vyrai!

Sveikinam

Sveikinam portretas
o salėje, kažkodėl, visi akmeniniais veidais po tokio show :))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių