Pereiti į pagrindinį turinį

Naujame spektaklyje – pašėlusių moterų išpažintis

2015-11-29 17:11
DMN inf.
Organizatorių nuotr.

„Kitoks Teatras” uostamiestyje kitą savaitę pristatys naują jausmingą ir nutrūktgalvišką komediją „(Ne) Galiu tylėti (Ne) Galiu mylėti” (N18), kurioje vaidina keturios labai skirtingos ir patrakusios herojės.

Jas įkūnijo Gabija Ryškuvienė, Aušra Štukytė, Lina Rastokaitė ir Eglė Mikulionytė. Spektaklio scenarijaus autorė – Vilija Grigaitytė, režisierius  – Ričardas Vitkaitis.

Anot jų, juoko ir ašarų sklidinas spektaklis atskleis kelias nenuginčijamas tiesas: moteris – tai tūkstančiai veidų ir vaidmenų; žemėje visi keliai veda į moterį, o ne į Romą; moteris – tai Dievo išrinktoji, nors jau ir nubausta Jo…

Komiškai dėliojama jau pati istorijos pradžia: visoms keturioms moterims kartu išsiruošus į kelionę automobilius, pajudėti iš vietos sekasi sunkokai: „Ei, ei, tu, kur? Grįžk nuo galinės sėdynės: automatinė pavarų dėžė nereiškia, kad mašina važiuos automatiškai!” – patarinėja draugės vairuotojai. Galiausiai moterys pradeda riedėti ir…

Po kelyje nuveikto „žygdarbio“ – keturių draugių kompanija kažkodėl patenka į areštinę. Ten, uždaroje kamerinėje erdvėje moterys tampa kaip niekad atviros ir atlapoja viena kitai net slapčiausias savo širdies kerteles. Pasakodamos viena per kitą apie savo spalvingą gyvenimą, jos dūzgia tarsi bitės avily – kalba nenutildamos. Nes juk neturi apie ką tylėti! Istorijoje atsiskleidžia bendri moterų gyvenimo aspektai, rasiantys atgarsį bet kurios žiūrovės širdyje. Visos reikšmingą vietą paskiria vaikystės prisiminimams ir savo mamoms, ypač jų pamokymams: „Niekada nesirenk dryžuoto su raštuotu. Tu per jauna rengtis juodai! Daugiau nepirksiu tau dovanų, nes vis tiek nieko nevertini“. Nors pasitaikydavo ir retų pagyrų: „Ir į ką tu tokia graži atsigimei...”.  Visos komedijos veikėjos, kaip ir visos moterys, amžinai neturi kuo apsirengti, nes spinta – tai tikrų tikriausias pragaištingasis Bermudų trikampis...

Keturios moterys ir keturios skirtingos jų istorijos – išklausiusi jas publika supras, kad net pačia iškalbingiausia asmenine gyvenimo istorija  jau nieko nebenustebins.

Spektaklis „(Ne) Galiu tylėti (Ne) Galiu mylėti“ kupinas humoro, dramos, juoko, ašarų ir neblėstančio nuoširdumo. Jis skirtas ne tik save ir taip puikiai pažįstančioms moterims, bet ir dar geriau jas pažinti trokštantiems vyrams.

„(Ne) Galiu tylėti (Ne) Galiu mylėti“ – gruodžio 3 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 11–16 Eur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų