Naujoji „Žaismingos muzikos orkestro“ programa kviečia visus pašokti

  • Teksto dydis:

Naujoji „Žaismingos muzikos orkestro“ programa kviečia visus pašokti. Kitą savaitę įvyks jau 27-oji šio populiariausio Klaipėdos koncertų salės renginių šeimai ciklo programa.

„Jos metu šoksime įvairius šokius – klasikinį valsą, baletą, tango, šiuolaikinius šokius... Palyginsime, kuo jie skiriasi ir kodėl šokti yra taip smagu“, – pasakojo projekto sumanytojai.

Šokis yra choreografės ir šokėjos Ingos Briazkalovaitės stichija, kuria ji nori sužavėti tiek visus mažus ir didelius šio koncerto klausytojus, tiek Klaipėdos kamerinio orkestro narius ir net klausytojus, kuriems ji taip pat yra numačiusi choreografinių užduočių.

Pati I. Briazkalovaitė daug metų šoko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupėje, yra sukūrusi choreografiją Klaipėdos ir Kauno muzikinių teatrų spektakliams.

Pastaruoju metu I. Briazkalovaitė tapo dar labiau žinoma kaip vertikalaus šokio pradininkė Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Ji šoko vertikalaus šokio spektakliuose „Kalbantis bokštas“, „Giedanti Vydūno upė“, „Kūrėjo kodas“. Vienas naujausių jos meninių projektų – Ukrainos nepriklausomybės dienos proga Vilniuje ant Maskvos namų pastato fasado surengtas meninio šokio performansas „Dance of Freedom“, sulaukęs didelio visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio.

Šokis yra kaip maistas, kuriame turi būti visko.

2008 m. Klaipėdoje I. Briazkalovaitė įkūrė šokių mokyklą „Coda“. Ją lanko įvairaus amžiaus vaikai, kurie ugdomi grupėse, suskirstytose pagal amžių ir sugebėjimus. Mokyklos vadovė džiaugiasi, kad tarp jos auklėtinių jau yra merginų, pasirinkusių profesionalaus šokėjo kelią. Baleto skyrių nacionalinėje M. K. Čiurliono menų gimnazijoje baigė arba dar joje mokosi aštuonios mokykloje „Coda“ užaugusios šokėjos.

Jaunosios šokių mokyklos „Coda“ šokėjos dalyvaus šiame „Žaismingos muzikos orkestro“ projekte ir pirmiausia trauks publikos dėmesį. Jos atliks I. Briazkalovaitės ir kitų choreografų sukurtas choreografines miniatiūras pagal Ludwigo van Beethoveno, Camille’io Saint-Saënso, Piotro Čaikovskio, Maxo Richterio, Leroy Anderssono, Karlo Jenkinso ir kitų autorių kūrinius.

I. Briazkalovaitė sakė: „Šokis yra kaip maistas, kuriame turi būti visko. Kuo įvairesni ingredientai, tuo stipresnis skonio sprogimas burnoje. Bet visko turi būti su saiku. Koncerto metu jums bus pateiktas platus šokio meniu: nuo klasikinio šokio su puantais per humoristines šokio intermedijas iki ekspresyvaus tango.“

Grakštūs „Coda“ šokėjų judesiai, choreografinių miniatiūrų žaismė Klaipėdos koncertų salės scenoje lapkričio 24 d. 12 ir 18.30 val. kurs spalvingą šokio pasaką. Ją šokėjoms ir Mindaugo Bačkaus vadovaujamam Klaipėdos kameriniam orkestrui sekti padės koncerto vedėja Jonė Girdzijauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių