Naujojoje Klaipėdos galerijoje – spalvoti Mutos pasauliai

  • Teksto dydis:

Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) veikia Rimvydo Pupelio (Mutos) tapybos paroda „Spalvoti pasauliai“. Dailininko kūrybos braižas pasižymi postmodernistiniu neokubizmo stiliumi.

R. Pupelio saviraiškai ir kūrybai didelę įtaką darė avangardinis „Fluksus“ judėjimas ir likimo dovanota pažintis su Jonu Meku bei pasaulio didieji modernistinės dailės krypties kubizmo atstovai.

Laužydamas realybės vaizdavimą, tapybos darbuose dailininkas plokštumas skaido griežtomis geometrinėmis linijomis, kūriniuose dominuoja veidų, figūrų geometrinės formos ir jų perskirstymas įvairiomis kryptimis, suskaidytas tikrovės suvokimas, daiktų vaizdavimas vienu metu iš skirtingų taškų.

R. Pupelio kūrybai būdingos ryškios spalvos, įvairūs spalviniai deriniai, išraiškingi faktūriniai efektai.

„Tapymas kubistine maniera atpalaiduoja, suteikia galimybę laisvai judėti kompozicinėje paveikslo erdvėje ir, kas nuostabiausia, leidžia pajusti spalvos ir emocijos sąlytį“, – savo pasirinkimą argumentuoja tapytojas.

R. Pupelis (Muta) gimė 1965 m. Obeliuose, Rokiškio rajone. 2006 m. baigė studijas Šiaulių universitete.

Lietuvos dailininkų sąjungos narys. 2015 m. suteiktas meno kūrėjo statusas, 2019 m. dailininko kūrybą įvertino ir pripažino narystę Prancūzijos menininkų namai.

Mutos kūryba vertinama ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje Europos šalių. Autorius surengė per 30 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, dalyvavo grupinėse parodose JAV, Japonijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Rumunijoje, Lenkijoje, Makedonijoje, Latvijoje ir kt.

Menininkas organizuoja ir aktyviai dalyvauja įvairiuose meno projektuose, yra pelnęs apdovanojimų už scenografiją spektakliams.

Paroda veiks iki 2023 m. birželio 29 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durniai,\\\\\...////

Durniai,\\\\\...//// portretas
negązdinkit vaikų,naktimis nemiega,iš siaubo šoka iš lovos,nuo "meno".

Romas

Romas portretas
Pagalvojau kad Pikaso paveikslas.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių