Nepriklausomybės dienai – Klaipėdos tapytojų paroda

Gražų spalvingą akordą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventei dovanojo uostamiesčio tapytojai, surengę savo ir jau išėjusių dailininkų darbų parodą išskirtinėje miesto vietoje – Klaipėdos piliavietėje.

Ši simboliška uostamiesčio tapytojų vienybės paroda sujungia kelias menininkų kartas.

Išėjusių dailininkų Algirdo Taurinsko, Vydo Pinkevičiaus, Lino Jankaus kūriniai organiškai įsilieja į dabar kuriančių tapytojų ekspoziciją kaip visada gyvas pasaulio pilnatvės žodis.

"Ši data parodai pasirinkta neatsitiktinai. Tiesą sakant, tada, kai derinome jos atidarymą, dar nebuvo to baisaus karo konteksto. Nepaisant to, mes šiandien minime didelę ir labai svarbią šventę. Mūsų trys Nepriklausomybės dienos – Vasario 16-oji, Kovo 11-oji ir Liepos 6-oji – yra mūsų istorijos stuburas, tai yra mūsų valstybės istorijos stulpai, į kuriuos mes remiamės, kurie mus vienija. Labai dėkingas dailininkams, kurie įsijungė į šį šventimą", – parodos atidarymo iškilmėse kalbėjo Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Parodoje – skirtingas pasaulio matymas, stilių įvairovė, spalvų unikalumas.

Pasak rengėjų, tai tarsi linkėjimas Lietuvai ir Klaipėdai visada būti glaudžiai susijusioms su gėriu, kūryba, menu, maitinančiu, keliančiu ir gaivinančiu žmogaus ir tautos dvasią.

"Šiandien yra didžiausia šventė visiems turėti tą turtą, galėti juo džiaugtis. Ir nesvarbu, ar tai būtų parodų salė, ar menininko dirbtuvės, ar muziejus, kuris galbūt ne visada pritaikytas parodoms, bet visada – artimas draugas, partneris, kuris padeda parodyti miestui, kad mes tokie esame", – parodos atidarymo šventėje kalbėjo Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovė Neringa Poškutė-Jukumienė.

Paroda "Miesto tapytojai Kovo 11-ajai" Pilies muziejuje veiks iki balandžio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių