Nuotaikingai paminėjo muzikos dieną

  • Teksto dydis:

Praėjusio penktadienio popietę spalvingomis melodijomis išsilieję muzikos garsai pasklido Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje. Taip keletą metų visuotiniu muzikavimu mokykloje švenčiama jau tradicija tapusi muzikos diena. Renginio sumanytoja ir organizatorė – mokytoja Asta Kontrimienė.

Šiemet ši šventė – ypatinga. Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, ji skirta šiai svarbiai sukakčiai paminėti.

Pertraukų metu erdvioje mokyklos fojė vyko nuotaikingi jaunųjų muzikantų ir jų mokytojų bendri pasirodymai – maži koncertai. Jie traukė dėmesį, džiugino ir kėlė nuotaiką ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir visiems tuo metu čia apsilankiusiesiems.

Na, o didžiosios pertraukos metu į šventę atvyko gausus būrys svečių – lopšelių-darželių "Vyturėlis", "Nykštukas", "Bangelė", "Želmenėlis", "Alksniukas" auklėtiniai su tėveliais.

Svečiai mokykloje lankosi jau ne pirmą kartą. Tai tęstinio meninio projekto "Atverkime duris į muzikos pasaulį" dalyviai.

Projekto organizatorė – mokyklos direktorė Jolita Šlajienė, jo koordinatorės – direktorės pavaduotoja ugdymui Daina Šalvė ir mokytoja Genovaitė Juškevičienė.

Tardama pasveikinimo žodį, direktorė padėkojo šventės organizatoriams, jauniesiems mokyklos muzikantams, mažiesiems svečiams, juos visus paruošusiems mokytojams ir ištikimiems klausytojams – tėveliams už nenuilstamą entuziazmą.

Pasidžiaugta, kad toks spalvingas ir gausus dalyvių būrys suteikia šventei gyvybingumo.

Suskambo šventės kūrinys – lietuvių liaudies daina "Oi tu, strazde, strazdeli". Kartu su savo mokytojais ją atliko jaunieji mokyklos muzikantai.

O tautiniais rūbais pasipuošę su visais kartu entuziastingai dainavo ir mažieji darželinukai.

Skardžiais balseliais kartu su muzikantais šis šaunus choras nulingavo ilgais mokyklos koridoriais, skleisdamas smagią, džiaugsmingą nuotaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių