Pajūrio gyventojams – pažintis su Palangos kurorto muziejumi

  • Teksto dydis:

2021 m. balandžio 8 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ transliaciją – pažintį su leidiniu „Palangos kurorto muziejus“ ir pačiu objektu. Įdomiausius muziejaus faktus atskleis jo direktorė Virginija Paluckienė. Moderuoja Inesa Atkočaitienė. Transliacija vyks bibliotekos „Youtube“ kanale. Nuoroda skelbiama www.biblioteka.lt.

2020 m. vykdant tarptautinį projektą „Palanga. Pavilosta. Jūros įkvėpta istorija“, išleistas pirmasis leidinys, kuriame pristatomas Palangos kurorto muziejus, jo kūrimosi istorija, veikla, eksponatai. Nors muziejus gyvuoja trumpiau nei dešimtmetį, bet pirmosios idėjos kurti Palangos krašto muziejų pradėjo skleistis dar praėjusio šimtmečio pradžioje ir ypatingai suaktyvėjo 7 dešimtmetyje, kada intensyviai pradėti rinkti eksponatai būsimam muziejui. Deja, bet šios iniciatyvos taip ir nebuvo įgyvendintos, o diskusijos apie būtinybę steigti Palangos krašto muziejų atsinaujino tik 2008 metais.

Įsteigus muziejų, nutarta jį įkurdinti istorinę reikšmę pajūrio regionui turinčioje viloje „Anapilis“. Leidinyje supažindinama su šio unikalaus pastato istorija, pirmąja savininke grafiene Sofija Tiškevičiene bei vėlesniais savininkais, pavertusiais vilą svarbia kultūrine erdve, kurioje lankėsi iškilūs visuomenės ir politikos veikėjai, rašytojai, menininkai.

Leidinys išleistas keturiomis kalbomis: lietuvių, anglų, rusų ir latvių. Jame gausu eksponatų iliustracijų ir išsamių komentarų, kurie atskleidžia įvairius Palangos istorijos momentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių