Palangos verslininkai kainų į viršų nešokdins?

Pernai pasiekusi rekordą, kai kurorte nakvojo net 1 mln. 300 tūkst. žmonių, šiemet Palanga taip pat nori daug jų privilioti. Žada naujovių, ypač ratuotiems poilsiautojams ir turintiems elektrines mašinas. Kainų šuolio, net panaikinus PVM, anot verslininkų, irgi nebus. Viliamasi, kad pagausės turistų iš Olandijos.

Palanga savaitgalį kviečia į sezono atidarymą, kuriame laukia gausybė renginių. Nors ir palangiškiai, ir kurortininkai sako dėl puikių orų jį jau seniai pradėję.

Verslininkai sako turėję skubėti, kad su saulėtais orais ir plūstančiais poilsiautojais ankščiau pradėtų sezoną.

„Vasara pas mus atėjo jau gegužės mėnesį. Taip, tikrai buvo darbo procesuose, bėgimo, greitos orientacijos, nes neturėjome tiek darbuotojų. Bet verslas Palangoje įgudęs prisitaikyti prie staiga išaugusio srauto“, – kalbėjo Viešbučių ir restoranų asociacijos valdybos narė Ingrida Valaitienė.

Palangoje gausiau vietų viešbučiuose, dalis jų – su daugiau žvaigždučių. Taip pat yra įvairesnių maitinimo vietų, kai kurios net su virėjais iš Italijos.

Kurorto verslininkai žada, kad net panaikinus PVM lengvatą, kainų nešokdins į viršų.

„Šiais metais kainos išlieka tos pačios kaip pernai. Augimo nematome, kadangi pasiūla auga ir atsiranda sveika tarpusavio konkurencija“, – teigė I. Valaitienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Daugmaž penktadaliu kainos auga liepą, kai žmonių gausiausia. Viliamasi, kad kurortininkų bus ne mažiau nei pernai.

„Praėjusias metais buvo fiksuotas Palangos rekordas. Palangą aplankė apie 1 mln. 300 tūkst. turistų per metus, jie čia nakvojo“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Daugiausia kurortininkų – tautiečiai ir atvykėliai iš gretimų valstybių. Bet šią vasarą turėtų pagausėti ir iš Olandijos. Mat iš Palangos į Amsterdamą skraidys lėktuvai.

Palanga šį sezoną ypatingai žydi. Pasodinta net 50 tūkst. gėlių daigų. Ir ratuotiems kurortininkams Palanga šią vasarą sako tapusi dosnesnė.

Penktadienį atidarome didžiausią Vakarų Lietuvoje automobilių įkrovimo parką, kuriame vienu metu galės pasikrauti 20 automobilių.

„Palanga atsisako rinkliavos už naktinį parkavimą. Nuo vidurnakčio iki 7 val. ryto atvykęs svečias galės statyti automobilį nemokamai“, – žadėjo Palangos meras Š. Vaitkus.

Skaičiuojama, kad atvažiavę su mašinomis per metus sutaupys apie 300 tūkst. eurų. Atsiranda ir tokių vietų mašinoms, kur už pirmą valandą nereiks mokėti. Drąsiau į kurortą gali važiuoti ir elektrinių automobilių savininkai, anksčiau skųsdavęsi, kad nėra kur mašinų pakrauti.

„Penktadienį atidarome didžiausią Vakarų Lietuvoje automobilių įkrovimo parką, kuriame vienu metu galės pasikrauti 20 automobilių“, – sakė Palangos meras.

Kad susitvarkytų su gausybe atvykėlių, kurorto policija pasitelks kolegas. Nors pareigūnai pastebi, kad nusikaltimų šiek tiek mažėja. Įvardijo, kokie išlieka.

„Ryškėja vagystės, viešosios tvarkos pažeidimai, smurtas artimoje aplinkoje ir disponavimas narkotinėmis medžiagomis. Matosi, kad vagysčių tai išauga, tai mažėja. Bet yra tokia statistika, kad disponavimas narkotinėmis medžiagomis nuolat keičiasi ir kyla į viršų“, – kalbėjo Palangos policijos vadovas Algirdas Budginas.

Pliažai jau parengti. Yra net 34 viešieji tualetai.

O kitąmet rengiamasi ir laikinas kavines su tualetais pliažuose statyti.

Gelbėtojai budi nuo gegužės vidurio. Pernai dronas padėjo dviem skenduoliams išgelbėti gyvybes. Tad tokį pat droną su specialia gelbėjimo įranga šiemet norima pasitelkti ir Šventojoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sankcijas!!!

sankcijas!!! portretas
rusai kalti

Anonimas

Anonimas portretas
Skersa dejai ant tos Palangos ir Neringos !

Jadvyga

Jadvyga portretas
Tuoj verkt prades,kad sunkus metai.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių