Palangoje skambės „Karmen“, atliekama Charkivo teatro artistų

Palangos koncertų salėje šeštadienį skambės opera „Karmen“. Ją rodys Charkivo nacionalinis akademinis operos ir baleto teatras.

Tikriausiai nėra pasaulyje operos teatro, kurio repertuare nesipuikuotų Georges Bizet opera „Karmen“. Ji kone visa sudaryta iš šlagerių: užtenka prisiminti garsiąją čigonės Karmen Habanerą ir toreadoro Eskamiljo kupletus. Muzika pagauna, intriguoja, kelia nuostabą ir susižavėjimą. Ir visada iki pat finalinės scenos norisi tikėti Karmen šansu pasirinkti gyvenimą... Šiame Charkivo teatro spektaklyje pasirodys net 150 atlikėjų – operos solistai, choras ir simfoninis orkestras, diriguojamas Dmytro Morozovo. Pastatymo autorius – teatro vyriausiasis režisierius Armenas Kaloyanas.

Alytaus rajone, Daugų technologijos ir verslo mokyklos patalpose, nuo balandžio pabaigos gyvena ir repetuoja 220 Charkivo operos ir baleto teatro darbuotojų. Be to, kaip pabrėžia šio teatro generalinis direktorius Olegas Oriščenko, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kvietimu organizuotos gastrolės turi ir humanitarinio konvojaus misiją: kartu su artistais iš rusų armijos apšaudomo miesto pasitraukė 30 įvairaus amžiaus jų vaikų.

„Kolegoms iš Charkivo užsiminus, kad jiems galbūt atsiras galimybė ištrūkti iš karo zonos, mes, jų gastroles organizuodami, per keletą savaičių nuveikėme tai, kas įprastomis sąlygomis būna derinama metus“, – neslepia ukrainiečius į Lietuvą pakvietusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Jonas Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žmoga

žmoga portretas
na nėra tokio miesto, yra miestas Charkovas

Anonimas

Anonimas portretas
Ubagam pames kąsnį džiaugsmo, kad pamirštų jog gurge pilvas ir kišenėse tuščia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių