Palangos kultūros pievoje – delikatesiniai kino seansai

  • Teksto dydis:

Kaip ir kasmet, kultūros pieva „I love Palanga“ savo lankytojus lepina ne tik muzikiniais atradimais, bet ir kokybišku kinu. Šiemet, bendradarbiaujant su Vilniaus centre įsikūrusiu lynčišku kino teatru „Kino Deli“ ir nuo 2016-ųjų vykstančiu „European Film Challenge“, kruopščiai atrinkta ypatingai žiūroviška ir vasariška kino programa, kuria pievoje jau nuo birželio galima mėgautis kiekvieną vasaros trečiadienį ir sekmadienį.

Rugpjūtį pajūrio vasarotojai dar išvys tikrais įvykiais paremtą istoriją „Bjornas Borgas prieš Makenrojų“, pasakojančią apie dvi žymiausias teniso žvaigždes ir jų legendinę 1980-ųjų kovą Vimbldono turnyre. Muzikos gerbėjų laukia „Nico, 1988“ – filmas apie žymiąją Andy Warholo mūzą ir atlikėją Christa Päffgen bei dokumentinė juosta apie gandais ir mitais apipintą Niujorko legendinį naktinį klubą „Studio 54“. Maisto gurmanus įkvėps Singapūro režisieriaus Eric Khoo kūrinys „Ramenai“. Vasaros sezoną kino teatras po atviru dangumi uždarys su išankstine premjera apie vieną žymiausių JAV mados dizainerių „Halstonas: šlovės ir nuopuolio istorija“.

Kai kurie iš liepos mėnesį „I love Palanga“ rodytų filmų tapo „European Film Challenge“ dalimi. Už jų peržiūras iššūkyje dalyvaujantys europietiško kino gerbėjai pelnė taškus, kurie vienam iš jų padėjo laimėti kelionę į Venecijos kino festivalį.

„European Film Challenge“ tikslas – skatinti žmones žiūrėti filmus legaliai bei domėtis Europos šalių kinu. Projekte šiuo metu dalyvauja aštuonios šalys – Lietuva, Latvija, Ispanija, Portugalija, Serbija, Suomija, Kroatija ir Bosnija ir Hercegovina.

Kiekvienais metais konkurso organizatoriai siūlo aplankyti didžiausius Europos ir pasaulio kino festivalius – Berlyną, Kanus ir Veneciją. Nugalėtojui yra padengiamos kelionės ir apgyvendinimo išlaidos bei suteikiama festivalio akreditacija. Rudenį prasidės naujas „European Film Challenge“ etapas, kuriame dalyviai varžysis dėl kelionės į Berlyno kino festivalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piladelpiju prost

Piladelpiju prost portretas
Delikatesas apie nuopoli?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių