Parodoje – studentų sukurtos afrikietiškos kaukės

Klaipėdos technologijų mokymo centro studentai nusprendė paminėti Tarptautinę Afrikos dieną sukurdami afrikietiškų kaukių kolekciją, atkartojant šio žemyno gyventojų tradicijas. Reljefinio meno paroda „Esybė Afrikos kaukėse“ atidaryta I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje.

Anot Klaipėdos technologijų mokymo centro rinkodaros specialistės Dovilės Kvekšaitės, Afrikos dienai paminėti buvo ieškoma ne tik faktų, susijusių su šia data.

Interjero mokytoja Jurgita Kontrimienė į ugdymo procesą įtraukė ir užduotį, susijusią su afrikietiškų kaukių atkartojimu.

„Kaukių kūrimo procesas buvo labai įdomus, reikalaujantis kantrybės, darbo ir susikaupimo. Ši užduotis leido daugiau pažinti Afriką, jos kultūrą, gentis“, – parodos atidaryme kalbėjo interjero apipavidalintojo specialybės antrojo kurso studentė Deimantė Šedytė.

Afrikos kultūroje kaukės dėvimos įvairiose ceremonijose, ritualuose, jos turi labai gilią reikšmę.

Kaukės simbolizuoja ne tik senąsias tradicijas, vietos žmonių religiją, bet gyvųjų bei mirusiųjų pasaulį.

„Mūsų centro išskirtinumas – savo veiklų pristatymas viešose erdvėse, todėl ir atvykome į biblioteką, kad parodytume darbus ne tik savo mokyklos bendruomenei, bet ir miesto gyventojams“, – kalbėjo D. Kvekšaitė.

Kaukių paroda skirta artėjančiai Tarptautinei Afrikos dienai, kuri bus minima gegužės 25-ąją.

Šią dieną afrikiečiai pradeda švęsti jau išvakarėse, kai šeimos susiburia kartu, ir per šokį, dėvėdami įvairias kaukes, jie susilieja su jų įsivaizduojamais pasauliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių