Pereiti į pagrindinį turinį

„Pėdink į Girulius“ su „Non Stop”

2014-06-20 11:37
DMN inf.
Duetas „Non Stop”: N.Blauberg ir T.Prokopovič.
Duetas „Non Stop”: N.Blauberg ir T.Prokopovič. / Organizatorių nuotr.

Įsibėgėjanti Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vasaros kultūrinių renginių programa „Pėdink į Girulius“ trečiadienį kviečia į koncertą ,,Vasarvidžio sapnai“.

Jame muzikuos Lietuvoje ir užsienyje dažnai koncertuojantis klaipėdiečių fortepijoninis duetas „Non Stop”: Natalija Blauberg ir Tamara Prokopovič, taip pat Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos moksleivė Vaiva Bitinaitė (fortepijonas, vokalas), kurią moko muzikos pedagogės Vaiva Purlytė (fortepijono klasė) ir Aušra Niparavičienė (vokalo klasė), savo mokinei akompanuosianti šiame koncerte.

T.Prokopovič Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė fortepijono studijas, tobulinosi meistriškumo kursuose Gnesino muzikos akademijoje Maskvoje. Daugiau kaip tris dešimtmečius ji dėsto fortepijoną ir meno istoriją, šiuo metu − mokytoja metodininkė ir koncertmeisterė ekspertė Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, yra dirbusi koncertmeistere Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Pianistė aktyviai dalyvauja Klaipėdoje rengiant kasmečius koncertinius ciklus, vienas kurių jungia muziką, poeziją ir dailę.

N.Blauberg taip pat studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vėliau baigė fortepijoninio dueto aspirantūrą Sankt Peterburgo Nikolajaus Rimskio-Korsakovo akademijoje, dalyvavo meistriškumo kursuose Sankt Peterburgo kultūros ir meno universitete. Daugiau kaip tris dešimtmečius ji dėsto fortepijoną ir fortepijono dėstymo metodiką Klaipėdos universiteto Menų fakultete, yra Lietuvos ir tarptautinių konkursų bei festivalių vertinimo komisijų narė.

J.Karoso muzikos mokyklos moksleivė V.Bitinaitė jau yra  iškovojusi ne vieną prizinę vietą respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose ir nuolat garsina Klaipėdos vardą tiek mūsų šalyje, tiek už jos ribų. Vaiva yra pianistų konkursų Prahoje, Vienoje, Madride, Romoje laureatė.

Koncerto ,,Vasarvidžio sapnai“ programoje skambės J.S.Bacho, F.Šuberto, J.Bramso, J.Štrauso, M. Clementi, D.Šostakovičiaus, R.Paulo, D.German ir kitų kompozitorių kūriniai.

Norintieji tai išgirsti laukiami birželio 25 d. 18 val. Girulių bibliotekoje – bendruomenės namuose (Šlaito g. 10A). Įėjimas – laisvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų