Pirmajame Švyturių ralyje startuos 55 ekipažai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, spalio 26-ąją, Klaipėdoje startuos pirmojo Švyturių ralio dalyviai. Pažintį su bene gražiausiais jūrinio paveldo objektais – Pamario krašto švyturiais – panoro užmegzti 55 ekipažai arba daugiau nei 200  žmonių. Atraktyvi jų kelionė, kurios maršrutas driekiasi kiek daugiau nei 200 kilometrų, leis ne tik pažinti vaizdingą ir savo istorija turtingą Vakarų Lietuvos regioną, bet ir įprasmins tris sukaktis, kurias šiemet mini Klaipėdos, Ventės rago ir Uostadvario švyturiai.

Juodai baltas Klaipėdos švyturys savo istoriją skaičiuoja nuo 1796 metų, tačiau po Antrojo Pasaulinio karo jis buvo sugriautas ir atstatytas tik 1953-aisiais. Tad šiemet jam sukanka 60 metų. Uostadvario švyturio gyvavimas prasidėjo 1873 metais ir tęsiasi jau 140 metų. Už jį senesnis – Ventės rago švyturys, kuriam šiemet sukanka 150 metų. Abu pastarieji švyturiai yra pripažinti technikos istorijos paminklais.

Idėja pakviesti aktyvų laisvalaikį mėgstančius klaipėdiečius ir visus Lietuvos gyventojus savaitgalį praleisti keliaujant ir lankant tris iš septynių Lietuvos švyturių pasiteisino su kaupu. Dalyvių skaičius viršijo visas organizatorių prognozes, o susidomėjimas renginiu kilo nuo pat pirmosios žinios apie šią iniciatyvą. Akivaizdu, kad lietuviai noriai išnaudoja kiekvieną progą artimiau pažinti jūrinę kultūrą, dalyvauti jūrinės tematikos renginiuose. Geriausi įrodymai - gausiai lankoma didžiausia Lietuvos vasaros fiesta „Jūros šventė“, vis daugiau dalyvių ir žiūrovų sulaukiantis pavasarinis pramoginės laivybos sezoną skelbiantis „Klaipėdos laivų paradas“ ir naują tradiciją pradėjęs kurti „Švyturių ralis“.

Registracija į renginį baigėsi spalio 24-ąją. Pirmojo Švyturio ralio dalyviai startuos šeštadienio rytą, 10 val., nuo Klaipėdos švyturio, ralio finišas ten pat. 16.30 val. planuojama skelbti rezultatus ir apdovanoti nugalėtojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių