Pereiti į pagrindinį turinį

Populiarioji muzika intriguoja kitokiu skambesiu

2016-11-25 19:01
DMN inf.

Koncertą „Populiarioji muzika – kitaip“ šeštadienį Palangoje surengs ir jame populiarias dainas senoviniu – klasikiniu stiliumi pateiks visas būrys šio unikalaus projekto atlikėjų.

Koncerto „Populiarioji muzika – kitaip“ atlikėjai.
Koncerto „Populiarioji muzika – kitaip“ atlikėjai. / Organizatorių nuotr.

Projekto meno vadovas ir aranžuotojas – Vitalijus Neugasimovas, dainuos solistai Dainotas Varnas ir Ilona Pliavgo, muzikuos klavesinininkas Vytautas Dovydauskis ir styginių kvartetas: Ieva Sipaitytė (smuikas), Laura Uznytė (smuikas), Robertas Bliškevičius (altas), Vita Šiugždinienė (violončelė).

Kiekvienas melomanas žino apie XX a. gimusią tradiciją – atlikti klasikinius kūrinius džiazo, pop arba rock muzikos stiliumi. „Swingle Singers“, „Loussier trio“, Bobby McFerrinas ir daugybė kitų puikių atlikėjų įrodė, kad vadinamoji rimtoji muzika gali nepaprastai gerai skambėti, pritaikius jai šiuolaikinius ritmus ir modernias  išraiškos priemones. Atvirkštinis procesas – skambinti šiuolaikinius kūrinius senoviškai – taip pat vyksta, tačiau ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje tai yra mažiau išpopuliarinta.

Beveik visi pramoginio meno ir šou verslo atstovai – tiek kūrėjai, tiek atlikėjai daugiau ar mažiau susipažinę su klasikine  muzika. Todėl, įsiklausydami į tikrus lengvosios muzikos šedevrus, mes pajaučiame tą gilią tradiciją, kuri sieja mus su praeitimi. Ir šios žymės yra labai ryškios tų autorių kūryboje, kuriuos galima vadinti gyvais pop/rock/jazz muzikos klasikais.

Koncertinė programa „Populiarioji muzika – kitaip“ skirta tiems, kas tiki arba nori įsitikinti, jog iš esmės meno šaltinis yra vienas, kad tai, kas jaudino širdį prieš 300 metų, jaudina ir dabar.

Pasitelkdami klasikines išraiškos priemones, muzikantai atliks nuostabius Billy Joelo, Eltono Johno, Stingo, „The Beatles“ ir kt. kūrinius. Švelnus styginių kvarteto skambesys bus praturtintas klavesino skambėjimo, o solines vokalines partijas dainuos populiaraus bei operinio dainavimo meistrai. Skambės daugumai klausytojų gerai žinomi kūriniai, o aranžuotės, kuriose panaudota polifonija, stilingi pagražinimai  ir kiti klasikinei muzikai būdingi elementai, dar labiau išryškins muzikoje užkoduotą klasikinį pradą. Šis projektas yra unikalus ir šiandien neturi analogų Lietuvoje. Lapkričio 26 d. 19 val. jis bus pristatytas Kurhauzo salėje Palangoje (Grafų Tiškevičių al. 1).

Šis koncertas užbaigs lapkričio koncertų ciklą „Kurhauzo ruduo“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų