Portalo maršrutai kviečia pažinti Klaipėdos nekilnojamąjį paveldą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka rugpjūčio–gruodžio mėnesiais vykdo projektą „Pažink nekinojamąjį kultūros paveldą virtualiai“. Projekto tikslas – gerinti šviečiamųjų inovatyvių paslaugų prieinamumą vartotojams: kuriant naujus interaktyvius maršrutus, pristatančius Klaipėdos miesto nekilnojamąjį kultūros paveldą. Projekto metu portalas www.krastogidas.lt pasipildė trimis naujais maršrutais – pristatytos unikalios nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų istorijos. Kiekvieno objekto aprašymas papildytas vaizdinėmis priemonėmis, kuriuose nufotografuoti 1964–1990 m. laikotarpio Klaipėdos miesto ir pastatų vaizdai, priskirti kultūros paveldo objektams (KPO) bei įkelta šių dienų skaitmeninė fotografija.

Rugsėjo 15 d. buvo pristatytas pirmasis projekto maršrutas „Dvarai: pažinties vertas istorijos palikimas“ apie uostamiesčio dvarų istoriją ir kultūrą – kur jie pastatyti, kieno buvo valdomi, koks jų likimas... Maršruto metu nukeliaujama apie 20 km ir aplankomi 8 nekilnojamojo kultūros paveldo objektai. Su maršrutu galite susipažinti adresu: http://krastogidas.lt/marsrutai/68-dvarai-pazinties-vertas-istorijos-palikimas.

Spalio 29 d. pristatytas antrasis maršrutas „Miesto ašis: Taikos prospektas“, kuriuo keliaudami sužinosite ilgiausios Klaipėdos gatvės istoriją ir aplankysite 19 nekilnojamojo kultūros paveldo objektų. Maršruto atstumas apie 5 km. Su maršrutu galite susipažinti adresu: http://krastogidas.lt/marsrutai/70-miesto-asis-taikos-prospektas.

Lapkričio 5 d. pristatytas trečiasis maršrutas „Kiek miesto istorijos saugo Turgaus gatvė“ apie plačiausią miesto gatvę, kuri buvo viena pirmųjų grįstų gatvių Klaipėdoje, taip pat viena pirmųjų, kurioje buvo ištiesti šaligatviai. Maršruto metu aplankoma 13 nekilnojamojo kultūros paveldo objektų. Su maršrutu galite susipažinti adresu: http://krastogidas.lt/marsrutai/71-kiek-miesto-istorijos-saugo-turgaus-gatve.

Sukurtų maršrutų turinys pritaikytas įvairioms vartotojų tikslinėms grupėms, taip pat ir regos negalią turintiems žmonėms. Visa maršrutuose parengta informacija apie nekilnojamojo kultūros paveldo objektus yra įgarsinta.

Projektą remia Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių