Projekte – stulbinantis lėlių paradas

Vaikai, padedami tėvelių ir auklėtojų, pagamino beveik tūkstantį lėlių. Su jomis žaidė, vaidino ir kūrė pasakas. Į šį klaipėdiečių lopšelio-darželio „Puriena“ pedagogių sumanymą atsiliepė ne tik jų kolegės iš Lietuvos, bet ir iš užsienio ugdymo įstaigų.

Dar pavasarį Klaipėdos vaikų lopšelio-darželio „Puriena“ auklėtojos sumanė surengti lėlių šventę. Tačiau jas pirmiausia teko pasigaminti.

Iš pradžių į šį projektą įsitraukė vyresniųjų grupių vaikai ir jų tėveliai, vėliau prisijungė ir dar 20-ies ugdymo įstaigų mažyliai bei pedagogai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos bei Jungtinės Karalystės. Kūrybiniame procese dalyvavo daugiau nei 800 vaikų.

Klaipėdietės idėjos iniciatorės lėlių šventę vainikavo vaikišku spektakliu ir stulbinančia sukurtų lėlių paroda, į kurią suplaukė ir projekto partnerių pagamintų lėlių fotografijos.

„Du žodžiai, kurie visada yra greta vienas kito, tai – vaikas ir lėlė. Lėlė – neatsiejama vaikystės dalis. Sunku ir nusakyti, koks džiaugsmas yra kurti lėles ir mokyti su jomis vaidinti vaikus“, – teigė projekto vadovė teatro auklėtoja Dagna Volkovaitė.

Ir iš tiesų vaikai spektaklyje žaidė su teatro lėlėmis, o drauge ir vaidino, kūrė istorijas bei pasakojo jas žiūrovams.

„Vienas įdomiausių dalykų yra tas, kad sukurtose lėlėse atsispindi ir tautinis jų kūrėjų charakteris. Pavyzdžiui, rusiškos lėlės labai spalvingos. Britai lėlėms kurti naudojo paprastas priemones – laikraščius, flomasterius ir sukūrė labai gražių lėlių. Latviškos lėlės panašiausios į mūsų. Na, o lietuviškosios pagamintos ir iš kempinių, ir iš siūlų, ir iš audinių“, – pasakojo darželio „Puriena“ direktorės pavaduotoja Raimonda Pažėrienė.

Šios lėlės yra skirtos vaikų džiaugsmui, tad projekto iniciatorės tvirtino, kad su jomis bus žaidžiama tol, kol iš jų nieko nebeliks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių