Senamiestyje nušvito klaipėdiečių moliūgai

Pirmadienio vakarą miesto bendruomenę subūrė antroji Senamiesčio moliūgų naktis Klaipėdoje.

Didžiojo Vandens ir Tomo gatvių apjuostas Dienovidžio skveras pasidabino gausybe vaiduokliškų ir žaismingaų moliūgų-žibintų, kuriuos dekoravo patys miestiečiai.

Pernai uostamiestyje pradėta graži ir jauki tradicija tęsiasi. Praėjusį kartą Dienovidžio skverą šventinį vakarą aplankė apie 4 tūkst. smalsuolių – organizatoriai skaičiavo apie 200 atneštų išskaptuotų moliūgų. Šiemet žmonės taip pat buvo aktyvūs. Ne tik papuošė senamiestį, bet ir patys atrodė žaismingai ar net bauginančiai.

Skambant muzikai gerai nusiteikę smaguriautojai demonstravo savo moliūgus su išskaptuotais žibintais, vaišinosi karšta arbata bei dalijosi gera nuotaika.

Miesto širdyje buvo girdimas vaikų klegesys – dauguma jų lydimi tėvelių atėjo persirengę Helovino kostiumais. Atskubėjusius į senamiestį klaipėdiečius pasitiko vietiniai prekeiviai, siūlę karštus gėrimus, vaflius ir kitus gardumynus

Iniciatyvos sumanytojai sakė siekiantys išjudinti miesto bendruomenę ir Senamiesčio moliūgų naktį paversti tradiciniu renginiu.

„Klaipėdos senamiestis ypatingai tinka tokio pobūdžio renginiams – Dienovidžio skveras turi magiškų galių niūrų ir lietingą rudenį paversti kūrybišku ir nuotaikingu“, – įsitikinusi viena iš renginio organizatorių Andromeda Grauslienė.

Šią šventę taip pat rengė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga bei Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė.

„Džiugu, kad šventė turi tęstinumą ir kad prie jos gali prisidėti kiekvienas. Po truputį judame gera linkme puoselėjant Klaipėdos senamiesčio gyvybingumą ir niekas to geriau nepadarys už mus pačius“, – teigė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos vadovė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininko Andriaus Petraičio teigimu, praėjusių metų šventės sėkmė liudija apie visai šeimai skirtų renginių „alkį“ viešosiose erdvėse. Ypač – šaltuoju metų laiku.

„Pirmoji šventė, žinoma, savo mastais neprilygo Švėkšnos žiburių fiestai, tačiau visi įsitikinome, kad bendruomeniškumas yra didelė jėga. Be to, pamatėme, kad net didelis žmonių srautas tokio formato renginiuose nekelia kam nors diskomforto, veikiau atvirkščiai – senamiesčio gyventojai džiaugiasi švente savo kieme, turi progą pabendrauti su kaimynais ir draugais, atvykusiais iš kitos miesto pusės“, – sakė A.Petraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Svente gera bet vieta netinkama grustis zmoniu

Daugiau pramogų

Daugiau pramogų portretas
Graži šventė, tik vaikams trūko daugiau pramogų

geriau

geriau portretas
pavadintu Moliūgų švente.kad ir kaip stengiamasi įpiršti lietuviams tą helau-vyna nelimpa jis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių