„Si:said“ galerijoje atidaroma tapytojos E. Ulčickaitės paroda

  • Teksto dydis:

Penktadienį 19 val. šiuolaikinio meno galerijoje „Si:said“ Klaipėdoje (Daržų g. 18) atidaroma tapytojos Eglės Ulčickaitės personalinė paroda „Paralelinė kartoteka (fragmentas)“.

Kūryboje E.Ulčickaitė svarsto laiko, atminties, tikrovės daugialypumo temas. Tapydama ji analizuoja būsenas, kurias sukelia susidūrimas su daiktinėmis esamojo laiko nuorodomis į praėjusį laiką. Menininkė bando suprasti, iš ko kyla paradoksalus laikinumo ir kartu kartojimosi įspūdis – įspūdis ne kaip impresija, o kaip įspaudas, vidinio laiko tėkmėje įsispaudžiantis pėdsakas.

Naujausioje parodoje Eglės konstruojama kartoteka nėra siekis susigrąžinti praėjusį laiką, o atvirkščiai – parodyti, jog tas pats laikas sugrįžta vis kitoks. Tačiau kartoteka – ir nuo žodžio „kartoti“. Tapant pakartojami konkretūs pavidalai, atsiranda įspūdžių pa(si)kartojimai. Tačiau paveikslas ‒ ne nuoroda į praeitį (jo ikonografija – galbūt), o veikia kaip patyrimo tarpininkas ir terpė, inspiruojanti interpretacijų paraleles. Parodoje bus pristatytas pastaruosius kelerius metus kurto projekto „Paralelinė kartoteka“ fragmentas.

E.Ulčickaitė (g. 1989) gyvena ir kuria Vilniuje. 2010-aisiais studijavo Utrechto menų mokykloje Olandijoje. 2013-aisiais baigė VDA tapybos magistro studijas, dabar studijuoja VDA dailės srities meno doktorantūrą. Parodose aktyviai dalyvauja nuo 2010 m. Nuo 2014-ųjų yra VDA Tapybos katedros lektorė.

Paroda veiks iki balandžio 27 d. Galerijos darbo laikas trečiadienį‒penktadienį 16‒18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių