„Skambanti šviesa“: adventinis koncertas uostamiesčio koplyčioje

  • Teksto dydis:

Prieš pat didžiąsias metų šventes viltingai ir šventiškai išsilies „Skambanti šviesa“. Taip pavadintame koncerte Klaipėdos brass kvintetas pasirodys su vokaliniu kvartetu – klaipėdiečiais solistais Rasa Ulteravičiūte, Beata Ignatavičiūte, Tadu Jaku ir Valdu Kazlausku.

Ypatingą renginio aurą kurs pati jo atmosfera ir akustika, būdingos tik Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčiai. Nemokamą festivalio „Salve Musica“ koncertą „Skambanti šviesa“ atlikėjai klaipėdiečiams dovanos gruodžio 18 d. 16 val.

Ar esate girdėję žymiausias kalėdines giesmes, atliekamas balsais ir variniais pučiamaisiais? Adventas – tinkamiausias laikas giedoti, dainuoti, groti ir klausytis nuostabios muzikos. Vieni šios programos kūriniai leis susimąstyti apie advento prasmę ir prabėgusius metus, o kiti primins apie gerąją žinią, kurios laukiame. Tokią muziką supranta visi, nesvarbu, ar jos tekstas yra lietuviškas, angliškas, ar lotyniškas. Šias melodijas gerai žino ir niūniuoja publika.

Nuostabių šventinių kūrinių programą atliks išskirtinai klaipėdiečių muzikų komanda. Viena jos dalis – tai Klaipėdos brass kvintetas, kuris savo pasirodymuose geba sukurti gerą nuotaiką. Jo kūrybinės veiklos istorija prasidėjo 1986 m., o nuo 2016 m. Klaipėdos brass kvintetui vadovauja trimitininkas Sigitas Petrulis. Šiuo metu jame dar groja Jonas Katauskas (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Kvinteto veikla įdomi ir įvairi, pilna kūrybinių atradimų ir iššūkių. Labai populiarios jo edukacinės ir visai šeimai skirtos programos. Kvinteto pasirodymus nuolat praturtina su juo muzikuojantys kolegos iš Lietuvos ir užsienio. Nesvarbu, ar tai kito instrumento virtuozas, ar dainininkas, ar jaunimo mėgstami aktoriai, nuolat rengiamos skirtingos programos plečia tiek kvinteto, tiek jo koncertų klausytojų muzikinį akiratį.

Šį kartą varinių pučiamųjų skambesys derės su keturių skirtingų balsų – R. Ulteravičiūtės, B. Ignatavičiūtė (sopranai), T. Jako (tenoras), V. Kazlausko (bosas) – ansambliu. Visi šio vokalinio kvarteto dainininkai gerai žinomi Klaipėdos kultūrinio gyvenimo dalyviai: yra sukūrę ne vieną dešimtį vaidmenų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektakliuose, koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje.

Solistų profesinis kelias glaudžiai susijęs ir su Klaipėdos koncertų sale – jie dažnai dalyvauja jos projektuose. Dauguma jų yra dainavę Klaipėdos chore „Aukuras“, kurio programas iki šiol praturtina sodrus V. Kazlausko bosas. B. Ignatavičiūtė yra parengusi solines programas su Klaipėdos brass kvintetu, pasirodžiusi Klaipėdos kamerinio orkestro, choro „Aukuras“ koncertuose. R. Ulteravičiūtę uostamiesčio Koncertų salės publika prisimena ne tik iš ankstesnių Klaipėdos brass kvinteto programų, bet ir iš neseniai įvykusių Broniaus Kutavičiaus operos vaikams „Kaulo senis ant geležinio kalno“ spektaklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pranys

pranys portretas
ACIU jiems,nuostabus muzikantai.

Tai

Tai portretas
nuostabus kolektyvas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių