Pereiti į pagrindinį turinį

Šventiniai filmai, kuriuos verta pažiūrėti

2015-12-08 14:21
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Artėjant švenčių metui, kai visus apima Kalėdų karštinė ir oras prisipildo kalėdinės dvasios, „Kino klubas 8 ½“ kviečia ne tik susimąstyti apie tai kas svarbu, bet ir užsidegti gera nuotaika. Siūlome jums pažiūrėti į Kalėdas  linksmai ir padovanoti vienas kitam gražią šypseną.

1. Nelydimi nepilnamečiai (“Unaccompanied Minors”)

Dėl pūgos Tarptautiniame Huverio oro uoste atšaukiami visi skrydžiai, ir keleiviai įstringa. Daugumai tai – bloga žinia. Tačiau vaikams, kurie keliauja be palydos, tai – bilietas į nuotykį! Šioje linksmoje komedijoje tarp įstrigusių paauglių, kurie pamiršta savo nesutarimus, kad pabėgtų nuo oro uosto vadovybės ir padarytų mažą mergaitę laimingą.

2. Nauja kalėdinė pasaka (“Scrooged”)

Kupinas geluonies ir pikto humoro televizijos prodiuseris Frenkas Krosas abejingas viskam, išskyrus pinigus. Jis gali kiekvienam sugadinti šventę. Artėjant Kalėdoms, jį nutarė pamokyti dvasios iš anapus. Jos parodo jam jo praeitį ir ateitį, kad jis būtų priverstas susimąstyti ir pasikeisti.

3. Pasikeisti vietomis (“Trading Places”)

Klestintis verslininkas Luisas Vintropas vadovauja stambiai Volstryto kompanijai. Tačiau vieną dieną visas jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Kompanijos savininkai broliai Djukai susilažina. Vienas brolis teigia, kad kompanijai gali vadovauti bet kas, net neišprusęs pasaulio perėjūnas. Sukirtę rankas, broliai susiranda smulkų gatvės sukčių ir pasiūlo jam vadovauti kompanijai. Broliai net neįsivaizdavo kaip jie rizikuoja sukeisdami šiuos du vyrukus...

4. Kaip suomiai Kalėdų Senelį... (“ Rare Exports”)

Ilgus šimtmečius kvailinę viso pasaulio žmones, suomiai visgi buvo priversti atskleisti vieną didžiausių žmonijos istorijoje aferų. Pasirodo, visi pasakojimai apie geraširdį storulį ilga balta barzda ir bumbulu papuošta raudona kepure, kurį Žemės gyventojai šaukia meiliu Kalėdų Senelio vardu, yra grynas prasimanymas.

Prispausti prie sienos atsakingi suomių veikėjai patvirtino, kad Kalėdų Senelis – tai Laplandijos tundroje klajojantis laukinis padaras (lot. Senelijus Kaledicus). Jis nuožmus plėšrūnas, galintis į skutelius sudraskyti bet kurį jam nepatikusį asmenį. Todėl jo medžioklė, vykstanti kasmet prieš Kalėdas, yra ypač pavojinga užduotis, kurią vykdo tik geriausi šio amato profesionalai. Teisybės dėlei reikia pažymėti, kad jų rizika su kaupu atsiperka. Juk sumedžiotas ir tinkamai apmokytas Kalėdų Senelis yra viena brangiausių iš Suomijos eksportuojamų prekių. O prieš Kalėdas paklausa dažnai viršija pasiūlą...

5. Išgyventi Kalėdas (“Surviving Christmas”)

Jaunas milijonierius Driu gyvena savo malonumui, tačiau, kad ir koks džiugus būtų jo paikas ir tuščias gyvenimas, atėjus didžiosioms metų šventėms vyruką aplanko liūdesys. Driu nusprendžia vykti į savo gimtąjį miestelį ir aplankyti savo vaikystės namus…  O kai atvažiuoja, pamato, kad vaikystės namai nebėra tokie, kokie kadaise buvę. Čia gyvena kita šeima. Nevilties apimtam Driu staiga šauna beprotiška mintis papirkti nepažįstamuosius ir bent jau atšvęsti kartu su jais Kalėdas.

6. Kol tu miegojai (“While You Were Sleeping”)

Drovi mergina Liusė nedrįsta užkalbinti savo svajonių vyriškio, kurį mato kiekvieną dieną. Tačiau vieną dieną ji išgelbsti jam gyvybę. Vyriškis be sąmonės paguldomas į ligoninę, o Liusė nuolat slaugo jį. Jo giminės nė kiek nesuabejoja Liusės prisipažinimu, jog jiedu - sužadėtiniai. Pamažu ji net ima abejoti, jog kažkada buvo kitaip..

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų