Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“ budino Klaipėdą

2021-07-07 10:55

Kas dvejus metus vasarą Klaipėdoje rengiamas tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“ vėl džiugino gerbėjus. Jau 21-oji kamerinių spektaklių šventė, išaugusi į prestižinį ne tik miesto, bet ir šalies renginį, tapo atgaiva karantino išvargintiems uostamiesčio žiūrovams.

Spalvos: po užsitęsusio karantino spalvingais šokiais, spektakliais ir šou Klaipėdą bandė išjudinti tarptautinis teatrų festivalis „Šermukšnis“.
Spalvos: po užsitęsusio karantino spalvingais šokiais, spektakliais ir šou Klaipėdą bandė išjudinti tarptautinis teatrų festivalis „Šermukšnis“. / Indrės Pix / prokadras.lt nuotr.

Per Lietuvos pajūrį nuvilnijo gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“ – Klaipėdą garsinantis, žiūrovų pamėgtas tradicinis vasaros renginys.

Beje, šį kartą dalis programos buvo rodoma Neringoje ir Šventojoje.

„Yra toks posakis – „kas nerizikuoja, tas negeria šampano“. Tai mes tą šampaną galime drąsiai išgerti po sėkmingo festivalio visomis prasmėmis, nes viską įvykdėme šimtu procentų netgi tokiomis sudėtingomis sąlygomis. Viskas mums pasisekė, visi patenkinti – tiek svečiai, tiek dalyviai“, – kalbėjo vienas festivalio „Šermukšnis“ organizatorių Arūnas Peštenis.

Tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“ vyko Bastionų komplekso erdvėse, kur visą savaitgalį šėlo klajojantys artistai, muzikantai, mimai, klounai, performansų kūrėjai, lėlininkai.

Į Klaipėdą atvyko 15 teatro kolektyvų – užsieniečių ir lietuvių, apie 100 dalyvių. Visi festivalio renginiai buvo nemokami.

Klaipėdos savivaldybės Žvejų rūmų kultūros centro atvirose erdvėse rengiamas gatvės teatrų festivalis – pats seniausias.

„Mūsų planas buvo 2021 metais 21-ame festivalyje parodyti 21-ą spektaklį. Planą įvykdėme su kaupu, netgi buvo dar dviem renginiais daugiau. Visus pasirodymus buvo galima stebėti ne tik gyvai, bet ir internetu tiesiogiai. Žinau, kad tokiu būdu pasirodymus stebėjo labai daug žmonių, tarp stebėtojų – net kiti teatrai iš užsienio“, – pasidžiaugė A.Peštenis.

Anot festivalio organizatorių, spektakliuose žiūrovų buvo daug. Susižavėjimą Klaipėdos publika išreiškė ir patys artistai.

„Užsieniečiai artistai labai gyrė mūsų publiką, kad labai kultūringa, paslanki, greitai įsijungdavo į vaidinimus. Jie sakė, kad buvo labai lengva dirbti“, – teigė teatro šventės organizatorius.

Festivalis vyko netradicinėse miesto erdvėse. Jo metu buvo pristatomi ne tik spektakliai, bet ir įvairios akcijos, karnavalinės eitynės, improvizacijos „čia ir dabar“ ar tiesiog spalvingas veiksmas su teatro prieskoniais, to per karantiną buvo labai išsiilgę klaipėdiečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų