Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio galerijoje „si:said“ – kauniečio tapytojo „Horizontai“

2014-05-30 06:09
DMN inf.
P.Ramanausko „Horizonto“ (2013) fragmentas.
P.Ramanausko „Horizonto“ (2013) fragmentas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Penktadienį 18 val. Klaipėdoje, šiuolaikinio meno galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28) atidaroma kauniečio tapytojo Povilo Ramanausko paroda „Horizontai“, kurią bus galima apžiūrėti iki liepos 6-osios.

P.Ramanausko kūryba varijuoja nuo tradicinės tapybos suvokimo ribų iki dvimatės ir trimatės tapybos, kuri dažnai papildoma, pratęsiama, tapybiniais objektais ar instaliacija. Menininką domina tapybos ir kitų medijų ryšiai: kas yra tapyba, ko jau tapyba nebegalėtume įvardyti, taip plečiant jos suvokimo ribas.

P.Ramanauskas svarsto apie pačią tapybą iš esmės, apie šviesą, tapybinius santykius ir skirtingus materijų paviršius. Jo dvimatė tapyba tęsiasi, ištįsta erdvėje, parodoje susilydydama į estetinę visumą.

Naujausioje ekspozicijoje P.Ramanausko horizontas yra tikslo, siekiamybės, praeities ir ateities simbolis. Šiuo atveju jauno kūrėjo, menininko, tapytojo svarstymas apie pasirinktą kelią, būties įprasminimą per kūrybą yra išreiškiamas per šį ženklą – horizontą. Kūrinį „Horizontas“ sudaro pagrindinės tapyboje naudojamos medžiagos – medis, drobė, aliejiniai dažai ir potėpiai, šviesa.
Kūrėjas kvestionuoja tapybos galimybių ribas.

Pasak filosofo Arvydo Šliogerio, „bet kokios pirminės duoties galimybės sąlyga yra horizontas, lemiantis tai, kad žmogus yra horizonto būtybė“.

P.Ramanauskas (g. 1987) 2012 m. įgijo tapybos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete, 2009–2010 m. studijavo Mačeratos dailės akademijoje Italijoje. Parodose dalyvauja nuo 2006 m., nuo 2011 m. jas kuruoja. Gyvena ir kuria Kaune.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų