Uostamiestyje skambės tradicinė žydų muzika

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 17 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į renginį, skirtą Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams.

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Hektoras Vitkus miestiečius supažindins su Klaipėdos (Mėmelio) žydų bendruomenės kultūriniu paveldu ir jo išskirtinumu Lietuvos ir Baltijos regiono kontekste.

Jaunų, profesionalių muzikantų grupė iš Vilniaus „Rakija Klezmer Orkestar“ kvies pasiklausyti tradicinės žydų muzikos (klezmer), pasižyminčios savita stilistika, vingriomis melodijomis ir šokio rimtais. Susidomėję unikalia tradicija, jaunuoliai gaivina autentiškus šios muzikos raiškos būdus ir ieško šiuolaikinių sąskambių. Įgyvendindama projektą „Atgaivintas žydų paveldas“, grupė Lietuvos klausytojams siekia pristatyti šį pasaulyje išpopuliarėjusį žanrą. Muzikantai aktyviai koncertuoja Lietuvos miestuose ir miesteliuose, koncertus rengia autentiškuose, prieš Antrąjį pasaulinį karą gyvavusiuose žydų kultūros židiniuose. Grupės tikslas – įprasminti žydų kultūrinį paveldą, nors trumpam grąžinant žydų muziką į vietas, kuriose ji kadaise skambėjo nuolat.

Į renginį būtina registracija tel. (8 46) 312 113. Įėjimas - laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsaugok

apsaugok portretas
viespatie...

ps

ps portretas
...Еврейский танец "7-40";---:))))

ps

ps portretas
-"Прощание славянки" по израильски.(עברי)..:)) Na, tas video--Впервые в Израиле День Победы отметили музыкальным флэшмобом -- na russkom o ne na litovskom jazike??:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių