V. Juzėno kūrybos lobynai

Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) šiandien 17 val. atidaroma Valerijono Juzėno kūrybos paroda „90. Dalyvauja autorius – Valerijonas Juzėnas“, skirta autoriaus garbingam jubiliejui.

V. Juzėnas daugiausia yra sukūręs dekoratyvių medžio kūrinių, skirtų įvairiems interjerams.

Jo kūryba – ritmiškų motyvų kartojimas, pagrįstas dekoratyviomis kompozicijomis, kuriems būdinga medžio faktūrų ir tekstūrų paviršių optinė žaismė.

Natūrali ir vos tonuota medžio spalva, per laiką įgavusi dar papildomų atspalvių, yra stulbinanti, laikui nepavaldi, retrospektyviai nenagrinėjama.

Pasak menininko, jo kūriniai kuriami naudojant jau panaudotų medžiagų atliekas, kurios paprastai utilizuojamos.

Autoriui sureikšminant ir atsakingai įkomponuojant šias dalis paveiksluose bei kituose objektuose, jo kūrybiniai procesai (taip pat ir kūriniai) neišvengiamai paliečia tvarumo bei savirealizacijos klausimus.

Parodos atidarymas yra proga susitikti ir permąstyti laikmečio įtaką kūrybos aktualumui, plačiau susipažinti su kartais nepelnytai pamirštais menininkais bei jų kūrybiniais įvaizdžiais.

Galerijoje bus pristatyta beveik dvidešimt medžio kompozicijų kvadrato formos paveiksluose, keletas mažosios skulptūrinės formos objektų ir aksesuarų kolekcija.

V. Juzėnas gimė 1933 m. Panevėžio rajone. Į Klaipėdą atvyko 1976 m. ir nuo tada dirbo Klaipėdos „Dailės“ kombinate.

Dailininkas kartu su skulptore Violeta Skirgailaite buvo vienu aktyvios dailininkų bendruomenės sukūrimo iniciatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių