Pereiti į pagrindinį turinį

Valentino dienos proga – auksinių „Freestyle“ hitų koncertas

2024-01-29 12:20
DMN inf.

Švento Valentino dienos proga grupė „Freestyle“ („Фрістайл“) („Фристайл“) su savo auksiniais hitais koncertuos Lietuvoje.

Legendinės Ukrainos grupės „Freestyle“ šventiniame koncerte skambės visų mylimi ir nepamirštami hitai: „O, kokia moteris!“ („Ось яка паняночка“), („Ах, какая женщина“), „Žydi putinėlis“ („Цвіте калина“), („Цветет калина“), „Baltoji akacija“ („Белая акация“), „Su gimimo diena, mama“ („З днем нарождення, мамо“), „Skauda man, skauda“ („Больно мне, больно“), „Aš tavimi netikiu“ („Я тобі не вірю“).

Per visą savo istoriją grupė koncertavo faktiškai visame pasaulyje, jai plojo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Izraelyje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse. Dainas, kurios buvo sukurtos grupės įkūrėjų, radijo stotys groja visame pasaulyje.

Žiūrovų mylimi grupės „Freestyle“ atlikėjai Sergejus Kuznecovas, Nata Nedina, Sergejus Ganža, Jurijus Savčenko, Jurijus Zirka savo gerbėjams Valentino dienos proga iš grupės auksinių hitų parengė šventinę koncertinę programą – ryškų, gyvą, šventinį, šiltą ir dvasingą renginį, kurio pagrindą sudaro originali scenografija ir išties grandiozinis muzikinis veiksmas.

Iš grupės istorijos

„Freestyle“ – jau ketvirtą dešimtmetį skaičiuojanti Ukrainos muzikinė grupė iš Poltavos (Ukraina), susikūrusi 1988 m. lapkritį.

Grupės lyderis, kompozitorius ir prodiuseris – Anatolijus Rozanovas. Pirmaisiais metais grupės lyderis buvo Vadimas Kazachenko, tačiau 1992 m. jis paliko grupę ir pradėjo solinę muzikinę veiklą.

Debiutinis albumas buvo įrašytas Poltavoje – daugumos muzikantų gimtajame mieste.

Grupėje vyravo muzikantai iš Ukrainos, artimai pažįstami nuo 1983 m.: S. Kuznecovas (kompiuteris, klavišiniai, pritariamasis vokalas), S. Ganža (gitara, pritariamasis vokalas), Nina Kirso (vokalas) ir kiti.

1992 m. po įvykusio atrankos konkurso dainininkas ir gitaristas iš Kremenčuko miesto Sergejus Dubrovinas grupėje „Freestyle“ užėmė laisvą vokalisto vietą.

Dešimtojo dešimtmečio viduryje daina „O, kokia moteris!“ tapo „Freestyle“ skiriamuoju ženklu. Su šia daina grupė tapo televizijos festivalio „Daina-1996“ laureate. Tačiau 2001 m. vasarą S. Dubrovinas paliko grupę ir persikėlė į Vokietiją tęsti solinės karjeros.

Buvo nuspręsta daugiau neieškoti vokalistų „išorėje“, o vyriškas dainų partijas grupėje ėmė atlikti nuolatinis „Freestyle“ narys S. Kuznecovas, kuris yra daugumos šių dainų tekstų autorius, tad gali išreikšti jų autentiškiausią versiją. Jis vyrauja kaip pagrindinis grupės dainininkas ir naujuose „Freestyle“ garso takeliuose.

2012 m. vasario 16 d. Poltavoje įvyko naujos muzikos įrašų studijos „Studio Freestyle“ atidarymas. Daugelio ekspertų teigimu, tai yra pirmoji pasaulinio lygio studija Ukrainoje, visiškai unikalus projektas, sukurtas „nuo nulio“ pagal visus reikalavimus ir visuotinai pripažintus standartus.

2018 m. birželio 1 d. grupės vokalistė N. Kirso patyrė sunkų insultą. Kurį laiką „Freestyle“ dirbo vyrų komanda, buvo surengti keli labdaros koncertai, kuriuose dalyvavo Ukrainos popžvaigždės, o visos pajamos iš šių koncertų buvo pervestos Ninos gydymui. Gydytojų sprendimu, N. Kirso nebegalėjo grįžti į aktyvų gyvenimą, o nuo 2019 m. vasario mėnesio grupė „Freestyle“ turi naują solistę – N. Nediną. 2020 m. balandžio 30 d. N. Kirso mirė.

Visų mylimi auksiniai hitai, kurie yra išties nepamirštami: „O, kokia moteris!“ („Ось яка паняночка“), „Aš tavimi netikiu“ („Я тобі не вірю“), „Balta sniego audra“ („Белая метелица“), „Putinėlis žydi“ („Цвіте калина“), „Baltoji akacija“ („Белая акация“), taip pat daugybė kitų.

 

 

 

 

 

 

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų