Vasaros muzika aidi Klaipėdos koncertų salės parke

  • Teksto dydis:

Šalia Klaipėdos koncertų salės esančio parko estradoje jau kelintą vakarą skamba muzika, intriguojanti plačia stilistine amplitude, skirtingų menų jungtimis ir atlikėjais. Žaliuojančios gamtos prieglobstyje vyksta Vasaros koncertų ciklo renginiai. Į juos šį penktadienį įsilies pianisto Dariaus Mažinto rečitalis, dar du koncertai publikos laukia kitą savaitę.

Gamtos muzika

Liepos 8-ąją parko estradoje suskambės ir „Gamtos muzika“. Taip savo koncertinę programą pavadino pianistė Onutė Gražinytė ir violončelininkas Edwardas Kingas.

Garsių muzikų šeimoje išaugusi pianistė baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą ir išvyko studijuoti į Hanoverio muzikos akademiją Vokietijoje. Ji yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatė, jau koncertavusi Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Italijoje, Olandijoje, Austrijoje, Danijoje ir kitur.

E.Kingas yra kilęs iš Naujosios Zelandijos, šiuo metu gyvena Berlyne. Jis laimėjo kelis svarius tarptautinius violončelės konkursus, dažnai koncertuoja su orkestrais ir solo.

„Programai kūrinius rinkomės atsižvelgdami į situaciją: norėjome muzikos, kuri derėtų prie gamtos, į ją įsilietų. Norėjome muzikos, kuri žmonėms suteiktų džiugesio ir atgaivos šiais nelabai lengvais laikais. Norėjome muzikos, kuri privestų suklusti ir susimąstyti apie dalykus, kurie vyksta pasaulyje, virš ir tarp mūsų visų, – sakė O.Gražinytė. – Kviečiame pasiklausyti jautrios ir įtraukiančios programos, kurią atliksime gyvai po ilgo tokių koncertų nebuvimo. Norime kartu pasidžiaugti ir švęsti šią ypatingą progą vėl susiburti.“

Koncerte skambės Johanno Sebastiano Bacho, Ludwigo van Beethoveno, Antoníno Dvořáko, Ástoro Piazzollos, Pablo Casalso, Garetho Farro, Sergejaus Rachmaninovo, Arvo Pärto, Balio Dvariono, Martyno Švegždos von Bekkerio kūriniai.

Džiazas po liepomis

Liepos 10-ąją skambėsiančioje ketvirtojoje „Džiazo po liepomis“ programoje susijungs du kolektyvai – Sigito Petrulio vadovaujamas Klaipėdos brass kvintetas ir pirmąkart koncertuoti į Klaipėdos koncertų salę atvykstantis vokalinis kvartetas „Il Senso“. Tai jaunosios kartos operos solistų ansamblis, kuriame dainuoja Indrė Anankaitė, Ieva Barbora Juozapaitytė (sopranai), Laimonas Bendaravičius ir Kasparas Damulis (tenorai). Po vieną jie koncertuoja jau daugelį metų ir turi patirties tiek didžiosiose scenose, tiek TV projektuose. Neseniai dainininkai susibūrė į kvartetą, vedami bendrų tikslų – eiti pirmyn, nesustoti, tikėti, puoselėti ir skleisti muzikos grožį.

„Norėjome, kad grupės pavadinimas būtų kilnus ir prasmingas kaip ir mūsų idėja. „Il Senso“, išvertus iš italų kalbos, reiškia „prasmė“. Ilgai brandintą idėją dainuoti kartu pagaliau pavyko įgyvendinti šiuo sudėtingu laikotarpiu. Visas kultūrinis gyvenimas buvo tarsi sustingęs, o mums norėjosi eiti į priekį ir nenuleisti rankų, dainuoti, kurti ir realizuoti save muzikoje“, – teigė „Il Senso“ nariai.

S.Petrulio nuomone, tai bus lengva, džiazuojanti programa, kuri leis atitrūkti nuo dienos rūpesčių ir prisiminti žinomas dainas, skambant naujoms jų aranžuotėms. Daugumą jų sukūrė Klaipėdos brass kvinteto bičiulis Rimantas Giedraitis.

Šiuokart prie Klaipėdos brass kvinteto (S.Petrulis, Jonas Katauskas – trimitai, Mindaugas Paškauskas – valtorna, Arvydas Stakvilevičius – trombonas, Vidmantas Liasis – tūba) prisijungs Antanas Cirtautas (klavišiniai) ir Edmundas Federavičius (mušamieji).

Programoje skambės Fredo Ebbo, Richardo Rodgerso, Elvio Presley, Veros Matson, Coke’o Porterio, Alano Bergmano, Josepho Kosma, Duke’o Ellingtono, Billy’o Strayhorno, Domenico Madugno muzika.

Koncertų pradžia – 20 val., esant lietingam orui, jie vyks Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 10 Eur, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių