100-mečio obuolių šventė ūžė Gargžduose

Gargždai šeštadienį nuo ryto dūzgė – čia surengta tradicinė šventė, kuri šiemet gavo papildomą pavadinimą – 100-mečio obuolių šventė.

Šis renginys visada gausus rudeninių gėrybių, tad ir šį kartą čia buvo galima paragauti gausybę obuolių pyragų, sulčių ir vaisių košės.

Prie kultūros centro sumontuota pakyla tapo scena vietos saviveiklininkams koncertuoti.

Kaip paprastai, šventę savo reklamai išnaudojo politinės partijos, bet į jų palapines užsukusiems žmonėms nėra labai svarbu, kurios partijos narės kepė pyragus, jie noriai ragavo ir plepėjo su draugais ir bičiuliais.

Šventės klegesį įveikė mikrofoną prie lūpų laikiusi keistai apsirengusi moteris, smagiai nuteikė žemaitiška jos šnekta, ji vedė renginį, kalbino dalyvius ir svečius.

Pagrindinėje miesto gatvėje mugė pradėjo veikti aštuntą ryto. Apie 10 val. atmosferą kaitino zumbos šokėjos, šventė įsilingavo apie 11 val.

Prekeivių palapinėse bene perkamiausios prekės – vaismedžių sodinukai. Čia pat galima buvo pamatyti, kokių vaisių iš jų galima tikėtis po kelerių metų.

Moteris domino ir papuošalai, malonaus kvapo muilai, žolelių arbatos, pyragai bei duonos gaminiai. Vyrai stojo į eilę prie rūkytų mėsos gaminių.

Linksma, smagu, šilta – taip kelias žodžiais galima apibūdinti šventę, kuri šiemet buvo ne tokia gausi svečių. Nesigirdėjo kalbant latviškai, aukštaičių šnekta skambėjo taip pat vos keliose palapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių